MENÜ

Daha iyisi olamazdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başında ligi lider bitirecek takımın 5-6 yenilgi alacağını yazmıştım. Yanılmışım. Zirvedeki 4 takım şimdiden 5 mağlubiyete ulaştı. Fenerbahçe de Antalya’yı yenseydi, 5’i bir yerde olacaktı. Birbirleriyle oynayacakları maçları da hesaba katacak olursak, liderin 7 yenilgiyle normal sezonu bitirmesi olası gözüküyor. Haftanın maçı Ankara’daydı, gerginlik de had safhada. Coach Ercüment Sunter’i ilk defa bu kadar sinirli gördüm. Maçı izlerken, kaybeden takımın büyük olay çıkaracağını düşünüyordum, nitekim de öyle oldu, tersi de olabilirdi (!)
Geçen hafta Avrupa ve Türkiye’de aynı şablonla oynamaya karar veren Blatt, bunun semeresini çabuk aldı. Malaga maçında 5 Amerikalı’yı aynı anda oynatmayan Blatt, Ankara’da yerlilerden fazlasıyla verim almayı başardı. Efes’in şu anki oyuncu yapısıyla, uzun pozisyonunu Ermal-Kerem ikilisiyle ağırlıklı olarak oynaması en mantıklı ve kısa çözümdü. Daha önce hiç Euroleague maçı oynamamış Woods-Hutson ikilisinin yerine, Avrupa’da en çok Euroleague maçında yer alan ilk 10 oyuncu arasında yer alan Kerem’le bu ligin kurdu sayılabilecek Ermal’e daha fazla güvenmek, Efes’in yararına olacaktı, nitekim toplam 45 dakika oynayan bu ikili, 32 sayı ve 12 ribaunta imza attı.
Son iki aydır neredeyse tüm maçlara en az 3 eksikle çıkan Fenerbahçe, ligin en zor deplasmanı Antalya’da beklediğini bulamadı. Antalya ekibi, Beşiktaş hariç evindeki tüm maçları kazanırken, liderle de arasında sadece 2 yenilgi fark bulunuyor. Kısa zamanda önemli yol kat etti Antalya Büyükşehir Belediyesi. Ligin en renkli takımı Karşıyaka, Neal’ı Barcelona’ya sattıktan sonra nasıl bir performans gösterecek, bekleyip göreceğiz. Halil Üner, Darüşşafaka’yı kolay kolay küme düşürmeyecek gibi gözüküyor. Daçka, ısrarla direniyor, ligin altı da iyice karışıyor.
Ligin yanı sıra, Avrupa’da da işler yolunda gözüküyor şu an için. Madrid’de çekilen kura çekimi sonucu Top 16 grupları belli oldu. Yapılacak en kısa yorum, “Daha iyisi olamazdı” olur. Fenerbahçe, en kötü seri başının grubuna düştü. 2. torbadan kim gelse olurdu, zira takımlar denkti. 4. torbadan da Olympiakos’tan kurtulup Aris’le eşleşti Sarı-Lacivertliler. Efes ise, Panathinaikos’un grubuna düşmesine rağmen, 2. sıradan gelen Siena yenilmeyecek bir ekip değil. Kaukenas sakatlandıktan sonra kendi liglerinde de iki mağlubiyet aldılar. Son torbadan da Partizan’ın gelmesi, kendileri açısından şans, en önemlisi ise çarpraz da Lietuvos Rytas’ın grubuyla eşleşecek olmaları. Yani Efes, grupta en iyi olasılıkla 2. olduğu taktirde, Panathinaikos, CSKA ve Real Madrid gibi şampiyonluğun en güçlü üç adayından kurtulmuş oldu. Son hafta rakiplerin yarattığı şans, kurada da devam etti, darısı Top 16 maçlarına.

YORUM YAZ