MENÜ

Çin yolu kısaldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son üç Dünya Kupası’na ‘wild card’ alarak ve evsahibi olarak katıldıktan sonra ilk kez bileğimizin hakkıyla orada olma fırsatını yakaladık. Kolay bir gruptaydık. İsveç ve Letonya’da alınan yenilgiler canımızı sıkmıştı biraz belki ama NBA oyuncularımızın katılımı ile gelen Ukrayna ve olası bir İsveç galibiyeti, bizi ikinci tura fazlasıyla umutlu taşıyor.

Tam kadro olacağız

İspanya, Slovenya ve Karadağ gibi, bu gruptan çok zor rakiplerle eşleşeceğimiz ikinci etaba 4 galibiyet taşıyacağız. İspanya 6, Slovenya ve Karadağ’dan biri 3, biri 2 galibiyetle gelecek. Ve biz Eylül ayı başında oynayacağımız iki eleme maçında yine tam kadro olacağız. Hatta Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın da gelme ihtimalleri konuşuluyor.

İkinci turda 2 galibiyet bize yetecek

Ve bu iki maçı A Grubu’nun 2. ve 3.’sü ile oynayacağız. Yani Slovenya ve Karadağ ile. Bu fikstür bizim için bir fırsat olacak. İspanya’nın lider olarak çıkacağını düşündüğümüzde, Eylül ayında alacağımız iki galibiyet, kalan 4 maçı düşünmeksizin bizi 2019’da Çin’de yapılacak olan Dünya Kupası’na götürecektir. İkinci tura bizden düşük galibiyetlerle gelecek olan Slovenya, Karadağ, Ukrayna ve Letonya’ya geçilmeyeceğimizi düşünüyorum. ‘Çin yolu kısaldı’ gibi görünüyor. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor tabii ama, şu an için herşey yolunda. Özellikle de önceki gün İspanya’nın, Slovenya’yı deplasmanda yenmesi bizim çok işimize geldi.

YORUM YAZ