MENÜ

Cehennemde ilk randevu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

30 maçlık Euroleague sezonu sona erdi ve artık telafisi olmayan günlere gelindi. Play-Off heyecanı başlıyor. Müthiş eşleşmeler bizi bekliyor. Fenerbahçe ve Efes, Atina’yı fethetmeye çalışacak. İlk gün ise parkeye Fenerbahçe iniyor.

OAKA gibi atmosferlere alışkın

Coach Obradovic, Fenerbahçe ve çalıştırdığı diğer hiçbir takımla OAKA’da maç kazanamamış. Bu istatistik olumsuz gibi gözükse de, her maçın hikayesi farklı yazılacak sonuçta. Bence bu eşleşmede Fenerbahçe’nin en büyük artısı Obradovic. Bir olumsuz istatistik de, Play-Off’ta saha avantajına sahip takımların yüzde 80’e yakın bir oranla tur atlaması. Ama bu da çok fazla şey anlam ifade etmiyor. Tabii ki OAKA’da, 20 bine yakın Panathinaikos taraftarı önünde oynamak kolay değil ama gerek Obradovic, gerekse Fenerbahçe kadrosunda yer alan tüm oyuncular, bu tip atmosferlere çok alışık.

Obra’nın takımı bir adım önde

Obradovic, şu ana kadar oynadığı Play-Off serilerinde sadece bir kez elenmiş. Buraları oynamayı ve kazanmayı hiç kuşkusuz en iyi bilen antrenör. Artı, 5 maçlık serilerde takımlar birbirinin ruhunu bile tanıyor. Burada coaching hamleleri çok fazla önem taşıyor. Pascual genel olarak düz bir antrenör olarak tanınıyor. Sistem coachu ve düzenin dışına çıkmayı çok sevmiyor, oyuncularına fazlasıyla rahatlık tanıyor. Maça çok fazla müdahale etmiyor ya da edemiyor. Obradovic ise tam tersi. Geçen yıl Vesely’nin yokluğunda, neler yapabileceğimizi ‘kara kara’ düşünürken, şapkadan ‘5 kısa’ formülünü çıkardı, İspanyollar’ın aklını karıştırdı. Bu seride de mutlaka onun takımı bir adım önde olacak.

Uzun rotasyonu zorlayacak

Saha içine gelecek olursak, Calathes gibi bir beyin, Mike James gibi bir skorerle oyun kurucu pozisyonunda çok iyi olan Atina ekibi, Feldeine, Rivers, Nichols gibi hem atletik hem de şutör forvetlere sahip. Burada bizi en çok zorlayacak eşleşme, uzun rotasyonunda olacak. Gist, Fotsis ve Gabriel gibi 4 numaraları dışarıdan çok iyi şut atabiliyor. Bu normal sayılabilir ama iki beş numarası Bourousis ve Singleton da çok yüksek üçlük isabeti ile oynuyor. Udoh ve Vesely’i oralara çıkarmak, savunma dengemizi bozabilir.

Kadro tamsa sorun yok

Fenerbahçe son dönemde formsuz gibi gözükse de, tam kadro ile sahaya çıkacak olması bizi umutlandırıyor. Sağlıklı bir Fenerbahçe’nin bu handikapları çözebileceğini düşünüyorum. Müthiş bir seri bizi bekliyor. Her ne kadar saha avantajı olmasa da, son iki yıldır Fenerbahçe’nin hiç Play-Off maçı kaybetmediğini de unutmayalım.

YORUM YAZ