MENÜ

Bu lig çok süper!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olan Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde yeni sezon başlıyor. Son 4 yılda 3 şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, yine en büyük favori olarak yola çıkarken, diğerleri sürpriz peşinde koşacak. Ligin kalitesi, takımların Avrupa’daki başarısını da olumlu yönde etkilerken, 16 takımın 12’si sezona Avrupa Kupaları’nda mücadele ederek başladı.

Beşiktaş yine finale adayı

Geçen yılın finalisti Beşiktaş Sompo Japan, Stimaç dışında büyük kayıp yaşamazken, Ufuk Sarıca istediği oyuncuları aldı. Siyah- Beyazlılar, bu yıl da finalist adayı.

Efes’in yerli kadrosu tecrübesiz

Anadolu Efes, gelişme potansiyeli olan yabancılara yöneldi. Motum, Josh Adams, Ricky Ledo, riskli transferler gibi görünüyor. Bu oyuncuların performansı, Efes’in alacağı sonucu direkt olarak etkileyecek. Ancak Lacivert-Beyazlılar’ın yerli kadrosu çok genç ve tecrübesiz. 6 yabancı sınırlamasını gözönüne aldığımızda, Efes’in Türkiye Ligi’nde zorlanma ihtimali yüksek.

Banvit uyumu bekleyecek

Türkiye Kupası Şampiyonu Banvit, başarısındaki en önemli faktör Jordan Theodore’u kaybetti. Yine benzer bir transfer politikası izleyen Bandırma ekibi, yeni yabancılarının uyum sağlamasını bekleyecek.

Aslan’ın sezon öncesi işi zor

Galatasaray da Erman Kunter yönetiminde tamamen yenilendi. Hazırlık maçlarında sıkıntı yaşadıklarını gözlemledim. Kadrodaki 7 Amerikalı ile kimyayı oturtmaları zaman alacak gibi. Kunter, kariyerlerinde hiç üst üste 2 sezon aynı takımda oynamayan, bu oyunculardan bir takım yaratabilirse başarıya ulaşabilir. Ancak sezon öncesi itibariyle işleri zor.

Kaf Kaf’ta maddi kriz

Pınar Karşıyaka önemli oyuncular almasına rağmen daha sezon başlamadan maddi sorunlar yaşamaya başladı. Amerikalılar’ın boykot haberleri geliyor. Bu durum böyle devam ederse, geçen yılki gibi Play-Off’un uzağında kalırlar. Umarım sorunu kısa sürede çözerler. Diğer takımlar neredeyse aynı seviyede.

Ligde düşme adayı yok

Bu yıl TED Kolejliler gibi kesin düşme adayı yok. Play-Off ve kümede kalma yolunda büyük mücadeleler yaşanacak. Herşey son hafta belli olabilir. Yerli oyuncuların daha fazla süre, daha fazla sorumluluk aldığı, onlara güvenildiği bir sezon diliyorum.

9 yabancı antrenör!

Basketbol Federasyonu’nun Gençler Ligi önemli bir proje. Umarım oradan da kısa sürede sonuç alınır. Ama Milli Takım için Türk oyuncuların BSL’de kendilerini daha fazla göstermeleri gerekiyor. Bu da 9 yabancı coach ile nasıl olacak, onu zaman gösterecek.

YORUM YAZ