MENÜ

Bu gurur Efes'in

Abone Ol Google News

Çok özlemiştik bu duyguyu hissetmeyi, bu sevinci yaşamayı... Türk basketbolunun lokomotifi olan, ülkemize ilk Avrupa Kupası’nı kazandırıp, Final-Four’a kalan ilk Türk takımı olan Efes, tam 18 yıllık hasretin ardından hak ettiği yerde bu sene... Geçen yıl ligin sonuncusu olan Lacivert-Beyazlılar, bu yıl Ergin Ataman yönetiminde tam 9 yeni oyuncuyla yola çıktı, o yolu da çok güzel koştu. Salon muhteşemdi, takım muhteşemdi. Stres vardı. Ona rağmen tam 17 üçlük isabet buldu Efes... Barcelona da ilk üç periyot belki sezonun en iyi hücum performansını sergiledi ama karşılarında daha iyi bir coach, daha iyi bir takım ve daha kaliteli ve adanmış oyuncular vardı... Larkin sezon başı takımın en kötüsüydü, en ihtiyaç olan yerde sahneye çıktı. Beaubois, uzun süredir formsuzdu dün işi bitiren isimlerden oldu.

Haberin Devamı

Dunston ve Pleiss savaştı

En önemlisi, Simon’un daha oyunun başında 3 faul alıp ritmini bulamamasından sonra Anderson’un taşın altına elini koymasıydı. Bu yıl çok sorumluluk almayan Anderson, en çok ihtiyaç duyulan anda ‘ben burdayım’ dedi. Tabii ki sezonun en istikrarlı isimleri Moerman ve Miçiç... Dün yine ortalamalarını yakaladı. Dunston ve Pleiss pota altında savaştı. Kaptan Doğuş, ilk yarı 42 sayı atan Barcelona’nın ikinci yarıda 29 sayıda kalmasındaki en önemli faktör oldu. Şimdi iki Türk takımı Final-Four’da.

Haberin Devamı

Hakkını aldı

Fenerbahçe Beko 5 yıldır orada zaten, şimdi Efes’i bekliyor. İlk kez Final-Four’da bir Türk derbisi yaşanacak. Gönül isterdi ki bu iki güzide ekibimiz finalde karşılaşsın. Ama statü böyle. En azından 2019 finalinde bir Türk takımı olacak. İnşallah şampiyon da bizden biri olacak. Seri başlamadan da yazmıştık. Final-Four’u hak eden taraf, sezon boyunca oynadığı harika basketbolla Anadolu Efes’ti. Biraz zor oldu, sonunda hakkını aldı Efes. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler....

YORUM YAZ