MENÜ

Bir iyi bir kötü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Takımın en büyük eksiğinin oyun kurucu olduğunu söylemiştik sezon öncesi. Draper dün 16 sayı, 4 asist ve 3 top çalma ile oynadı.

Umarız bütün sezonu böyle geçirir ama ‘gazozuna’ maçlar ile ‘Top 16’ maçları arasında dağlar kadar fark oluyor. Benden uyarması!

Kazan yüzde 54.3 ile iki sayılık atış kullanmış, Efes yüzde 46.9 ile. Kazan yüzde 47.1 ile üçlük atmış, Efes yüzde 35.3’le. Ama kazanan temsilcimiz oldu, rakibinden daha iyi serbest atış kullandığı, 8 fazla hücum ribaundu aldığı, 7 az top kaybı yaptığı için.

Rakibinden çok daha düşük yüzde ile hücum ettiler ama 14 adet fazla top kullandıkları için iç saha maçını zor da olsa kazandılar. Burada farkı yaratan Nenad Krstiç oldu. Tecrübeli pivot 17 dakika oynamasına rağmen istatistiklere damga vurdu.

Aslan hazır değil

Galatasaray Liv Hospital biraz toplama takım havasında. Coach Ergin Ataman bütün yaz takımın başında yoktu. Jawai’yi de sayarsak tam 7 yeni transfer var. Eskilerden sadece Arroyo, Erceg, Furkan ve biraz da Sinan oynadı.

Belgrad’da 17 bin taraftar önünde oynamak kolay değil. Hücumların oturmaması normal kabul edilebilir. Ama geri koşmazsan, bir periyotta 29 sayı yersen, bu faktörler sorgulanır.

Ender Arslan, Nolan Smith’in oynadığı basketbolu tek eliyle oynar. Sakatlıktan yeni çıktığı için oynatılmadığını düşünüyorum. Smith’in Mike Dunleavy’nin coachluğunu yaptığı Duke Üniversitesi’nde müthiş bir NCAA kariyeri var ama maalesef basketbol zekası yok. Zaten olsa, ilk turda seçilmesine rağmen iki yıldır Avrupa’da oynuyor olmazdı. Arroyo savunma yapmıyor, onun yedeği Smith hiç yapmıyor. Galatasaray’da Smith dışındaki sıkıntılar zamanla giderilebilir. Her pozisyonda fazlasıyla alternatifi ve kaliteli oyuncusu var Cim Bom’un...

Ama yönetim sorunu devam ediyor... Paralar yine ödenmiyormuş... Sonra biri takımdan ayrılırsa arkasından sallayacak kulüp aynı Whalen ve Zellous’da olduğu gibi; Galatasaray’ın büyüklüğü, disiplinsiz davranışlar vs. vs...

Yıllardır yazıyorum... Elin Amerikalısı’nın, Porto Rikolusu’nun, İtalyanın’ın umurunda olmaz bizimkilerin geçmişi, tarihi, kupaları vs... Adam evini barkını bırakmış, 10 bin kilometre uzakta ekmeğinin derdine düşmüş. İmza attırdıysan vereceksin adamın parasını gününde...

YORUM YAZ