MENÜ

Bi daha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Darüşşafaka, uzatmada mağlup ettiği Lokomotiv Kuban’ı İstanbul’da ağırlıyor. Yeşil-Siyahlılar, bugün kazanırsa Eurocup şampiyonluğuna ulaşan ikinci Türk takımı olarak tarihe geçecek.

Türk basketbolu için tarihi bir gün daha geldi çattı. Lokomotif Kuban’ı Rusya’da yenip rakibine bu yılki ilk mağlubiyetini tattıran Darüşşafaka, bugün de Volkwagen Arena’da kazanırsa, Eurocup Şampiyonluğu’nu elde edecek.

İlk maç tahmin ettiğimiz üzere, kıran kırana, çok sert geçti. Kupa’nın en efektif savunma yapan ilk iki takımı finale kalmıştı. Bu özelliklerini de fazlasıyla sahaya yansıttılar. Sonunda pes etmeyen Darüşşafaka, mucize eseri uzatmaya götürdüğü maçı kazanıp, 1-0 öne geçti.

Rakibe tam 21 hücum ribaundu vermişlerdi. Tam 10 serbest atış kaçırmışlardı. Ama buna karşın savunmadan ödün vermeden, rakibi yüzde 39 iki sayı, yüzde 40 üç sayı yüzdesinde tutup, saha avantajını ellerine geçirdiler.

Farklı bir maç beklemiyorum

İstanbul’da da farklı bir maç beklemiyorum açıkcası. Sonuçta finale gelene kadar oynadığı 20 maçı da kazanan, 21.’yi ise uzatmada kaybeden bir takım olacak Daçka’nın karşısında. David Blatt ve takımı da bunun fazlasıyla farkında olacak.

Aslında iki takım da sezon boyunca gösterdiği performansla bu şampiyonluğu hak etti. Darüşşafaka, mütevazı sayılacak bir bütçeyle nasıl ‘değerli’ bir takım kurulurun en güzel örneğini de verdi aslında.

Darüşşafaka için artık şampiyonluğa sadece bir adım kaldı. Deplasmanda kazanıldığı için bu maça ‘çantada keklik’ gözüyle bakılmaması gerekiyor kesinlikle. Zor olacak ama işi buraya kadar getiren Blatt ve öğrencilerinin artık geri adım atmayacağını düşünüyorum.

İki yıl önce Galatasaray bu kupayı Türkiye’ye getirmişti. Şimdi sıra Darüşşafaka’da... Umarım o kupa bugün İstanbul’da kalacak.

YORUM YAZ