MENÜ

Basketbola verilen değer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe basketbolunun son yıllarda geldiği nokta ortada. Modern bir salon, dolu tribünler, Avrupa’nın en iyi coachu, en iyi genel menaceri, yönetim tarzı ile Sarı-Lacivertliler ‘Türk basketbolunun lokomotifi’ konumuna geldi. Kulüpte bir basketbol kültürü oluştu ve Obradovic’le atılan 3 yıllık imza ile de, taraftarın da söylediği gibi ‘bu yoldan geri dönüş yok’ mesajı verildi.

Son iki yıl oynanan Final-Four, şampiyonluğun uzatmada kaybedilmesi, her ne kadar sponsoru olmasa da, yönetimin yatırımı istikrarlı olarak sürdüreceğini göstermesi, sadece Fenerbahçe için değil, Türk basketbolu için de çok önemli bir hamle.

Tabi bu durumu sürdürülebilir kılmak için en önemli faktör maddi kaynak. Euroleague’de zirveye oynayabilmek için bir çok faktörün yanyana gelmesi gerekiyor ama para da olmazsa olmazlardan.

Sponsor şart

Başkan Aziz Yıldırım dünkü basın toplantısında, Türkiye’de sponsorların diğer kulüplerin tepki gösterebileceğinden Fenerbahçe’ye sponsor olmaktan çekindiklerini ama çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Maddi kaynak olmadan Obradovic’le 3 yıllık imza atmak, yani en az 3 yıl daha Avrupa’da iddialı takım kuracağının garantisini vermek, yönetim adına belki risk. Ama basketbola verdikleri değerin de bir göstergesi.

Transfer gerekir mi?

Euroleague’in yeni formatında en zorlanan kulüplerin başında Fenerbahçe geliyor. Fenerbahçe; Darüşşafaka, Efes ve Galatasaray’a oranla çok ama çok dar bir rotasyon kullanıyor. Konu, basın toplantısında da gündeme geldi. Obradovic, transferi düşünmediklerini, yeni formatta her takımın eşit şartta mücadele ettiğini söyledi. Kağıt üstünde durum belki böyle ama, bizim ligin zorluğunu gözönüne aldığımızda, Yunan, İtalyan hatta VTB Ligi takımları, kolay rakiplere karşı haftayı ‘aktif dinlenme’ ile geçirebiliyorlar. İspanyol ve Türk ekiplerinin ise böyle bir şansı yok. Sadece 2 galibiyeti bulunan Tofaş, Fenerbahçe’yi yenebiliyor. Her maç kıran kırana geçiyor. Coach belki oyuncuların psikolojisini düşünüp, ‘Planlarımızda transfer yok’ dedi ama, yerli oyuncuların neredeyse hiç dakika almamasını, olası sakatlıkları gözönüne aldığımızda, Euroleague hedefi için 9. yabancının düşünülmesi gerektiği fikrindeyim.

YORUM YAZ