MENÜ

Banvit sonuna kadar hak etti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son yılların en görkemli, en hakedilmiş şampiyonluklarından birini kazandı Banvit... Önce Beşiktaş’ı, sonra Galatasaray’ı, ardında da Anadolu Efes’i devirdi mütevazı kadrosuyla ve tarihinde ilk kez bir Kupa kazandı Bandırma ekibi... Şampiyonluk onlara çok yakıştı. Kolay değil, 5 günde 3 maç, kendinden daha geniş kadroya sahip 3 rakiple mücadele etmek ve sonuna kadar ayakta kalmayı başarmak. Mükemmel savunma yaptılar, çok doğru hücum ettiler, en önemlisi şampiyonluğu herkesten daha çok istediler. Beşiktaş’ı 57, Galatasaray’ı 68, Efes’i de 66 sayıda tutmak hem de arka arkaya böylesine konsantre savunma yapmak her takımın harcı değildi. Ne Heurtel, ne Granger, ne Cedi, ne Thomas ritm bulabildi. Brown’un ekstra performansı olmasa, Efes 60’ları bile zor görecekti.

Theodore yıldızlaştı...

Hücumda Theodore çok ön plana çıkmış gibi görünse de, herşeyi paylaşarak oynadı Banvit. Theodore, Ankara’daki üç maçta adı gibi ‘Jordan’laştı. Her maçı 40 dakika oynadı, her dakika tepesinde onu sürekli yıpratmaya çalışan Göksenin ve Doğuş gibi savunma canavarları vardı. Böyle bir baskı altında oynayabilmek için fiziksel kondisyonun yanı sıra, çelik gibi sinirlere de hakim olmak gerekir. Theodore, sadece dünkü finalin değil, Türkiye Kupası’nın MVP’si oldu. Ona yapılan baskıda genç Tolga Geçim, elini taşın altına fazlasıyla koydu. Banvit’in hücum organizasyonlarında başroldeydi. Orelik, bütün turnuvayı çok istikrarlı oynadı. Dün kritik anlarda yine çok soğukkanlı kaldı, üçlükleri gönderdi. 11 sayı ve 11 ribauntla oynayan Vidmar, Dunston’u denize döktü. Kulig, Efes’e yakalandıkları anlarda öyle kiritik hücum ribauntları aldı ki, rakibin hevesini kursağında bıraktı. Oyuna 6’da 0 üçlükle başlayan Chappel de 7.’yi sokup, maçı bitiren isim oldu.

Filipovski’nin başarısı

Ve tabii ki coach Filipovski. Bandırma’ya bu sezon geldi, yeniden yapılandılar ama çok kısa zamanda çok büyük işler yaptı. Bu yıl Efes’i 2, Galatasaray’ı 3, Darüşşafaka’yı 1, Beşiktaş’ı da 1 kez yendiler. Hem daha sezonun yarısı. Kısacası, kesinlikle tesadüf değil, alın teriyle gelen bir şampiyonluk oldu Banvit için. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

YORUM YAZ