MENÜ

Banvit'in gençleri Aslan'ı yıktı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank, Bandırma’ya, Barcelona galibiyetinin morali ile gelmişti. Nitekim bu özgüvenle maça başladılar. Cim Bom, ilk çeyrekte kullandığı ilk 8 üçlüğün 6’sında Göksenin, Sinan ve Micov’la isabet bulunca 26- 21’lük üstünlük sağladı. İkinci periyotta ise Muriç-Chappel ikilisinin yerine ülkenin yıldız adayları Tolga Geçim ve Furkan Korkmaz girdi.

Bu ikilinin etkili oyunuyla toparlanan Banvit, 24-14’lük seriyle soyunma odasına 45-40 önde gitti. Coach Filipovski, ikinci yarıya maça başlayan beşle çıktı. Galatasaray, yine oyunun
başında olduğu gibi dış atışlarda etkili olurken, Pleiss’ı de pota altında kullanınca 12-0’lık bir seriyle 52-45’lik üstünlük yakaladı. Ama Furkan ve Tolga, bu gidişata yine ‘hayır’ dedi. Altyapı milli takımlarından da birbirlerini çok iyi tanıyan bu ikili, takımın patronları gibi davranmaya başlamış. ‘Burada bizim sözümüz’ geçer tavırları, gençlerden görmek istediğimiz özgüven işaretleriydi aslında. Nitekim bu özgüvenle Banvit, Galatasaray’ı sahadan sildi.

Takip eden 13 dakikada Bandırma ekibi 34-5 gibi inanılmaz bir seri yakaladı, 38. dakikada skor 79- 57 oldu. Galatasaray 15 dakikada sadece 5 sayı atabilmişti. Tolga-Furkan ikilisi ise toplamda 20 sayı, 12 ribaunt ve 8 asistlik bir performans sergileyip Galatasaray’ı İstanbul’a eli boş gönderdi. Bu performans, milli takım için de fazlasıyla umut vericiydi. Umarız devam gelir.

YORUM YAZ