MENÜ

Avrupa geç kaldı

Abone Ol Google News

Rudy Gobert, NBA oyuncuları Tray Thompkins ve diğer Euroleague oyuncuları derken, sonunda koronavirüs Türkiye’deki sporcularda da görüldü. Sabah, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yaptığı açıklama ile güne başladık. 4 oyuncu ve 4 idari kadro çalışanında koronavirüs belirtilerine rastlandığını öğrendik. Bu 8 ismin testleri pozitif çıkmış.

Haberin Devamı

Yapılan ikinci testte ise 2 oyuncu ile 4 idari ve teknik kadro çalışanında virüs saptanmış. İşin başlangıcı ise 28 Şubat’ta oynanan Valencia- Fenerbahçe maçına dayanıyor. Bu deplasman dönüşü sonrası bazı oyuncularda rahatsızlıklar baş gösteriyor ama çok hafif seyrettiği için kimse hastalanmıyor.

Sadece idari ve teknik kadrodan bir kişi halen kontrol amaçlı olarak hastanede tutuluyor.

Pandemi uyarısına rağmen oynattılar

28 Şubat’ta İtalya’da patlak vermiş olan salgın İspanya’ya da sıçramıştı. Ve Fenerbahçe, Valencia’dan sonra Kızılyıldız ve Khimki ile de Euroleague maçı oynadı. Herkes, Türkiye’deki seyircisiz maçlara odaklanmış durumda. Ama Euroleague, FIBA ve NBA, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ açıklamasına kadar maçları oynattı.

Haberin Devamı

Hem de ülkelerde binlerce vaka görülmesine rağmen. TOFAŞ, 4 Mart’ta İspanyol takımı Andorra’yı ağırladı. 11 Mart’ta Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı taraftar önünde Fransız Bourges ile karşılaşırken aynı gün yine Fransa’da Lyon’un, Rus ekibi Nadezhda’yla maçı vardı. FIBA bu maçları oynattı. Ki Fransa’da o tarihlerde ciddi boyutlara ulaşan bir salgın bulunuyordu.

Futbolu saymıyorum bile. Onlar ‘pandemi’den sonra bile binlerce taraftar önünde uluslararası maç oynanmasına izin verdiler. Hele ki 10 Mart’ta 40 bin kişi önünde Valencia-Atalanta maçının oynanması tam bir facia.. Sonuçta olan oldu. Öğrendiğim kadarıyla Fenerbahçeli basketbolcular hastalığı çok hafif atlatıyorlar. Gençler ve sporcu oldukları için bünyeleri çok kuvvetli.

Umarım, oynadıkları Avrupa ve Türkiye Ligi maçlarında rakiplerine bulaşmamıştır. Ama şu ana kadar başta Beşiktaş olmak üzere böyle bir hastalık bulgusuna rastlanmadı. Bir an önce şu virüs belasından kurtulup sağlıklı ve basketbol dolu günlere dönmek üzere...

YORUM YAZ