MENÜ

Aslan söktü aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aradori, Jawai ve Vouguikas takımdan ayrılmış, Erceg de sakatlanmıştı. Sadece 7 kişi ile Olympiakos'a karşı mücadele eden Cim Bom yılmadı, rakibini devirip adını Top 16'ya yazdırdı.

Galatasaray adına tüm umutlar tükenmek üzereydi. 3 yabancı takımdan ayrılmış, takımı en önemli kozlarından biri Erceg de sakatlanmıştı. Ama hesap etmediğimiz bir şey vardı Galatasaray'da; Ergin Ataman faktörü...
Son iki yıldız sakatlıklar, doping cezalıları, maddi krizler nedeniyle bu gibi zorlu durumlara düşen Ataman ve takımı bir şekilde ayağa kalkmayı başarmıştı. Dün her ne kadar Olympiakos da en az kendileri kadar eksik, (Dunston, Printezis, Mantzaris ve Papapetrou) olsa, bir iddiası olmasa da, boş tribünler önünde kazanıp adını Top 16'ya yazdırmak kolay iş değildi.

Arroyo'nun sayıları ile maça 11-0 başlayan Cim Bom, dönem dönem rakibine yakalandı, geri de düştü ama asla geri adım atmadı. Young müthiş bir enerji koydu, Micov, Sinan ve Pocius kritik basketlere imza attı, son çeyrekte skor bir ara 60-50 oldu. Yapılan top kayıpları sonrası Lojeski'nin üçlükleri ile fark 1'e kadar inse de, Cim Bom, maç sonunu çok iyi oynayıp hak ettiği bir galibiyete imza attı. Neptünas'ı 103-65 yenen Valencia'ya da buradan teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Sonuçta, Galatasaray bu gruptan çıkamasaydı büyük bir skandal olurdu. Dördüncü olarak Top 16'ya kalmak başarı değil ama bu şekilde turu atlamak sevindirici oldu.

YORUM YAZ