MENÜ

Aslan savaştı, kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de haftalar ilerliyor. Galatasaray Odeabank’ın, mantık olarak çok olmasa da, matematiksel olarak şansı devam ediyor. Cim Bom, bu hedefi doğrultusunda ağırladığı Zalgiris Kaunas’ı, 40 dakika boyunca domine ettiği maçta yenip 5. galibiyetini aldı, umutlarını kalan 13 haftaya taşıdı. Zalgiris, ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olmasına rağmen, basketbol geleneği ve bilgisi ile beklenenden çok fazla galibiyet aldı.

Yine bu salonda Anadolu Efes’i deviren Litvanya ekibinin Pangos ve Westermann gibi iki kısa oyuncusunu devreye sokmayan Cim Bom, çok fazla hücum ribaundu almamasına rağmen sonuca gitmeyi bildi. 3 yabancısını gönderen, forma giyen iki Amerikalı Daye ve Diebler’den basket bulamadığı bir maçı daha geride bırakan Sarı-Kırmızılılar, son periyotta sorumluluğu ele alan Sinan
Güler’in müthiş performansı ile 10 sayıdan yakalanmasına rağmen, zafere ulaşmasını bildi.

Pleiss, her iki pota altında fazlasıyla etkili olurken, Fitipaldo geldiği günden bu yana en etkili performansını sergiledi. Savunma için oyuna alınan Göksenin, 12 dakika gibi kısa bir sürede 1/1 iki sayı, 2/2 üç sayı isabet oranı ile şut atıp, takımına çok değerli katkı verdi. Sarı- Kırmızılılar’ı, zorlu bir fikstür bekliyor. Henüz deplasman galibiyetleri yok ve fazla sayıda dış saha maçı oynayacaklar. Bu oyun ve kadro yapısı ile şansları az ama sonuna kadar deneyeceklerdir.

YORUM YAZ