MENÜ

Aslan pes etmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Play-Off çeyrek finalin hiç kuşkusuz en çekişmeli serisi yaşanıyor son şampiyon Pınar Karşıyaka ile Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank arasında. İstanbul’da servis kırıp, üstüne üstlük dün son 4 dakikaya 62-56 önde girerek yarı finale çok yaklaşan Kaf Kaf, kalan bölümlerde hiç sayı atamayınca, Cim Bom seriye sımsıkı tutundu: 62-65. Maç müthiş bir savunma sertliği ile başladı. İlk 3 dakika 0-0 geçilirken, Galatasaray 6. dakikada 9-1 öne geçti. İlk 6 dakika hiç basket bulamayan Kaf Kaf, periyodu sadece Gabriel’in iki üçlüğü ile tamamaladı ve Cim Bom ilk çeyreği 15-7 önde bitirdi.

McCollum sahne aldı

İzmir ekibi Abercrombie’nin 3 üçlüğü ile 18-17 öne geçse de, yakın mesafeden skor üretememeye devam etti. Çok iyi savunma yapan, bloklarla pota altını karartan Sarı-Kırmızılılar, devreyi 32-24 galip tamamladı. Karşıyaka ilk yarıda kullandığı 14 iki sayılık atıştan sadece 2’sinde isabet bulabildi.

İkinci yarıda ise bambaşka bir senaryo yazıldı. İlk yarıda 24 sayı atan Karşıyaka, sadece 3. çeyrekte 26 sayı bulunca skora denge geldi: 50-50. Geriden gelmenin avantajını yakalayan Kaf Kaf, Kenan ve Kerem Gönlüm’ün sayılarıyla 36. dakikaya 62-56 önde girdi. Burada maçın rengi değişti. Galatasaray kalan 4 dakikada yaptığı mükemmel savunmayla rakibe sayı imkanı tanımazken, McCollum’un üçlükleriyle 9-0’lık bir seri yakaladı ve elenmek üzere olduğu seriyi uzatmayı başardı: 62-65. Serinin 3. maçı yarın İstanbul’da oynanacak.

YORUM YAZ