MENÜ

Aslan havlu atıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’in ilk yarısının son maçında alınacak bir galibiyet, Galatasaray Odeabank’ın ikinci yarı öncesi umutlarını sürdürmesini sağlayacaktı. Cim Bom, sorunlu çıkmıştı ligin en ‘disiplinli’ takımlarından Bamberg’e karşı. Ama Abdi İpekçi’de kazanılan Olympiakos ve Barcelona maçlarını düşündüğümüzde, Cim Bom’un bu kadar erken teslim olmasını beklemiyorduk açıkcası. İlk çeyrek başa baş geçerken, Strelnieks’in kendi sahasından attığı üçlükle Bamberg periyodu 24-19 önde tamamladı. Bundan sonrası ise çorap söküğü gibi geldi. Bamberg, Strelnieks, Causeur, Zizis ile attıkça attı. Devre 38-47 bittikten sonra ikinci çeyreğin başında Pleiss ve Micov’la 6-0’lık bir seri yakalayan Galatasaray, maça bir anda ortak olduğunu düşündü: 44-47. Ama takip eden 5 dakikada Alman ekibi 15-1’lik bir seri yakaladı, bir daha da Cim Bom’u yanına bile yaklaştırmadı: 45-62. Zizis’in üçlüğüyle 4. periyodun başında fark 25’e çıktı (77-52), geri kalan dakikalar adeta formalite icabı oynandı.

İkinci yarıda zorlu fikstür

Galatasaray’ın yazın yaptığı büyük hatalar şimdi onları fazlasıyla hırpalıyor. Smith, Dentmon gönderildi. Thompson da gidiyor. Yangından mal kaçırılır gibi 7 yabancı transferi yapıldı. Neredeyse hiçbirinden verim alınamadı. Sadece 1 yabancı ile imza hakları kaldı. Kurtarıcı diye bırakın Euroleague’i, hiç Avrupa tecrübesi olmayan, fizik olarak Smith’ten farkı olmayan Fitipaldo alındı. Uruguaylı oyun kurucuyu Acıbadem ya da Sakarya’ya teklif etseler ‘alsak mı’ diye bir düşünürler. Galatasaray hiç düşünmeden aldı.

Yine bir bildikleri var herhalde!!! Galatasaray’ı ikinci yarıda daha da zor bir fikstür bekliyor. 15 maçın 9’unu deplasmanda oynayacak. 9 iç saha maçının 5’ini kaybedip, dışarıda hiç kazanamadıklarını gözönüne aldığımızda, Play-Off şansı artık mucizenin de ötesinde.

YORUM YAZ