MENÜ

Ankara'da NBA rüzgarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli Basketbol Takımımız, deplasmanda sürpriz bir yenilgi aldığı İsveç’i, Ankara’da 25 farkla yenip ilk turu istediği yerde bitirdi. Umarız, Stockholm’deki o beklenmeyen mağlubiyet, ikinci turda canımızı sıkmaz. Ukrayna maçında olduğu gibi Ankara seyircisi, salonu yine tıklım tıklım doldurmuştu. Milli maçları Ankara’da oynamak çok mantıklı. Umarız ikinci turda da, oyuncuların da kendilerini rahat hissettiği Başkent’de devam ederiz. Yerli oyuncu havuzumuzun kısıtlığı olduğu bir gerçek.

4 maçta yoktu!

Yıldız oyuncu, kendi pozisyonunu yaratan oyuncu olunca, basketbolumuzun da rengi değişiyor. Cedi ve Furkan ilk 4 maçta yoktu, özellikle hücumda oldukça zorlanmıştık. Dün, bu iki NBA oyuncumuz, gerçek bir yıldız gibi oynadılar. Furkan 22 dakikada, 23 sayı atarken, Cedi Osman 25 dakikada 20 sayı ve 11 ribauntla ‘double-double’ yaptı. Sertaç’ın ikinci yarının başında yaptığı 8 sayılık katkı maçın kopmasına neden oldu. Genç Kartal, bu takımın ihtiyacı olan Türk oyun kurucu sorununa çözüm olabileceğini gösterdi.

Dünya Kupası’na...

İkinci tura 4 galibiyetle çıkıyoruz. Aynı puandaki Letonya’ya ikili averaj, diğer grubun ikincisine de galibiyet üstünlüğümüz var. Yeni gruba 2. sırada başlayacağız. Sadece iç sahada alacağımız galibiyetler bile bizi ilk üçte tutup Dünya Kupası’na götürebilir.

YORUM YAZ