MENÜ

ABD saygıyı öğrenince!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Japonya'daki 2006 Yarı Finali'nde LeBron James, Dwayne Wade, Chris Paul, Chris Bosh, Dwigth Howard, Carmelo Anthony, Elton Brand, Joe Johnson'lu efsane ABD Milli takımı, Yunanistan'a 101-95 yenildikten sonra, 8 senedir maç kaybetmiyor. 2 Olimpiyat ve 2 Dünya Şampiyonluğu kazandılar... Amerikalılar'a göre efsane olan coach Mike Krzyzewski, o hezimet sonrası düzenlenen basın toplantısında, Euroleague efsaneleri Theo Papaloukas ve Dimitris Diamantidis için, 'Rakibin 4 ve 13 numaraları iyi oyuncularmış' cümlesini kurmuş, Avrupalı basketbolseverlerin kalbini biraz kırmıştı. Biraz da, 'oh, iyi oldu' tepkilerine maruz kalmıştı.

Krzyzewski ve ABD oyuncuları o hezimet sonrası rakibe 'saygı' duymayı öğrendi. 2006'daki Yunanistan mağlubiyeti şu an için milad olmuş gibi görünüyor NBA yıldızları için. O günden bu yana hiç yenilmediler. Çok atletikler, bireysel olarak çok yetenekliler, fizik olarak çok ağır basıyorlar. Hal böyle olunca da ortaya orantısız bir güç çıkıyor.

İspanya'da Amerika'ya karşı aklını kullanan tek ülke Türkiye oldu. Dünkü finalde Sırbistan akıl yerine, onlarla kor'a kor oynamaya kalkınca kendileri hezimete uğradı.

Sırplar 5. dakikayı 15-7 önde geçtikten sonra ABD, 2 dakika 2 saniyede 15-0'lık bir seri yakaladı, maçı da orada bitirdi. NBA yıldızları 5/5 üçlük attıkları ilk çeyreği 35-21, 9/13 üçlük attıkları devreyi de 67-41 önde bitirdi.

İrvin 3. periyot bittiğinde 6 üçlüğün tamamında isabet sağlamış, ABD de farkı 38'e çıkarmıştı: 105-67. Son periyot formalite icabı oynandı ve NBA yıldızları, rakibe saygı duymayı öğrendikten sonra 45'i resmi, toplam 63 resmi maçtır kazanmayı başarıp, Dünya Kupası'nın sahibi olmayı başardı: 129-92.

YORUM YAZ