MENÜ

Yakışır Kartal'a

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivas Belediyespor’la yaşanan kupa tecrübesinden gerekli ders alınmış. Süper Lig’e başlayamamanın verdiği sıkıntı da var. Dolayısıyla ilk onbir ideale yakın. Ama Quaresma en azından maç kadrosunda olmalıydı. Mazallah şampiyonluk bu sene de kaçarsa, tek teselli Ziraat Türkiye Kupası olacak. Camiayı ne kadar mutlu eder bilinmez ama teknik heyet ve futbolcular bu kupayı önemsemeli. Yapılan transferlerden sonra mevcut kadronun sıfır çekmesi izah edilemez.

Pektemek kadroyu zorlamalı

Maçın ilk yarısında Beşiktaşlı futbolcular gol kaçırma yarışındalar. Böylesine net pozisyonların gol olmaması konsantre eksikliğinden. Sosa ve Olcay’ın kaçırması hoş görülebilir ama Gomez’in böyle gol kaçırmasına pek alışık değiliz. Sezonun ilk yarısında santraforda kimin oynadığı fark etmiyordu. İster Gomez, isterse de Cenk oynasın, goller peşi sıraydı. Mustafa Pektemek bu ikiliyi zorlamalı. Yeteneklerini biraz sergilemesi hocasının gözünden kaçmayacaktır. Forvette alternatif bolluğundan zarar gelmez.

Kerim Frei bonus oldu

Beklenen ayak içi Bucaspor’dan geldi. “Bu kadar da kaçmaz” diyen Onur Yılmaz’ın kendi kalesine attığı gol, Kartal’ı rahatlattı. Golün her türlüsü makbuldür. Yeter ki top ağlarla buluşsun. Beşiktaşın gol pozisyona girmekte sorunu yok. Son vuruşlarda biraz dikkat emeklerin boşa çıkmasını önleyecek. Oğuzhan’ın pas becerisi, Sosa’nın futbol zekası ve Gökhan’ın bireysel yetenekleri, pozisyon bolluğu için yeterli. Kerim Frei’ın hareketliliği de bonus.

Toparlan artık Buca!

Bucaspor’un kupadaki saltanatı sona erdi. Turnuvaya büyük renk kattılar. Ama Kırmızı Grup’taki acı gerçekle artık yüzleşmek zorundalar. Her geçen gün üst gruplardaki İzmir ekibi sayısı azalıyor. Yeter artık. Üste çıkamayan tek takım olamamak için gerekçe olabilir fakat 18 takım içinde düşen üç takımdan biri olmanın bahanesi yok. Bu güzel şehir çok daha iyisine layık. Haydi Bucaspor. Toparlan artık... Etkili ve baskılı oyunuyla Beşiktaş kupada bir başka sürprize izin vermedi. Bu prova güzel bir takım yaratabilir. Yakışır Kartal’a....

YORUM YAZ