MENÜ

Üstat zaten iş başında!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bizim çocuklar kurnaz. Fatih Terim’in ayak istobunu tüm yedek kulübesi alkışlıyor. Kadro 23’e düştükten sonra aynı alkış için futbol direktörümüzün göğüs istopu yapması ya da topu en az üç dört kere sektirmesi gerekecek. Enteresan milletiz. Reflekslerimiz hiç değişmiyor.

Topla rakip eksilten çok oyuncumuz var. Arda Turan bu konuda önderimiz. Gördüğümüz kadarıyla Emre de rakiplerini morartabilecek kapasitede. Bu yaşta böyle futbol zekası az bulunur. Topla hızlı, adam geçmede yaldızlı, en az yirmi sene ay yıldızlı. Bu evladımızı milli takımımıza kazandıran herkes alkışı hakkediyor. Görünen o ki, Türk futbolunun geleceği Avrupalı’dan kurtardıklarımıza bağlı. Ne yazık ki ülkemizdeki altyapılar bitmiş durumda.

Hazırlık da olsa kazanmalıyız

Defans arkası koşular bir takımın sağlık göstergesidir. Rakip arkasına sarkmak için daha iyi bir yol yoktur. Hele koşu yolunda topla buluşabiliyorsan tadından yenmez. Bu topları atabilecek oyunculara da sahibiz. Selçuk, Oğuzhan ve Arda bu pasları atabilirler art arda. Burak ve Cenk bu koşuları fazlasıyla yapıyor. İkisinden biri hatta gerekiyorsa ikisi birden milli takımımızı çok
rahatlatır. Rakip defansın arasında nefes alabilecek alanlar yaratır. Özellikle, Burak oyuna girdikten sonra ofans varyasyonlarımız zenginleşti. Onun önde açtığı, arkasında boşalttığı alanlarda diğer forvetlerimiz aktifleştiler. Pozisyonlarımız çoğaldı. Geç de olsa golü bulduk. Maden bulduk, altın bulduk. Kazanma alışkanlığı özgüveni zirveye çıkarır. Hazırlık maçı da olsa kazanmalıyız. Bu galibiyetle bizim çocuklar İngiltere mağlubiyetinin stresini attılar. Çok önemliydi. Başardık. Stoper bölgemizin dışında fazla bir derdimiz yok. O mevkiinin üstadı da milli takımlarımızın başında. Bize laf düşmez. Haddimizi bilir, çözüm bekleriz..

YORUM YAZ