MENÜ

Türk mucizesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şener’in ilk yarıda yaptığı iki müthiş ortayla buluşacak oyuncumuz yok. Hakan Çalhanoğlu’nun etkili serbest vuruşlarına vurmak için de stoperlerimizi öne çıkarıyoruz. Çünkü santrforumuz yok. Fatih hocamızın maç öncesi planları bir puan üzerine. Diğer maçlardan gelecek olan haberler hocamızın hamlelerini belirleyecek. Hollanda maçından gelen haberler golcü ihtiyacı hissettirmiyor. Ama Letonya’daki Kazakistan golü maçın stratejisini tamamen değiştirdi. Kazanıp en iyi üçüncülükle Avrupa Şampiyonası’na katılma şansımız doğdu. Tabii ki Cenk ve Umut son hamleler olarak sahadalar. Rakibin maça başladığı çift santrforlu oyuna biz maçın sonunda döndük. İyi ki de dönmüşüz.

Ozan tek başına...

Önünde oyuncu yoksa Hakan Çalhanoğlu etkisiz. Boş koşularla yaratılan alan olmadığı için şut atma fırsatı bulamıyor. Adam eksiltemediğinden kendine de pozisyon yaratamıyor. Performansının düşük olması kaçınılmaz. Oğuzhan’ın az top alması çok pas verememesine sebep oldu. Dolayısıyla pasörlüğünden faydalanamadık. Ozan orta sahanın defansif yükünü tek başına sırtladı. Genç yaşında büyük işler başarıyor. Milli takımımızın vazgeçilmezi olma yolunda hiçbir engeli kalmadı.

Harikasınız

Bizi Avrupa Şampiyonası’na taşıyan oyuncuların başında Selçuk var. Bu ne güzel bir frikik. On kişi kalmışız. Vakit tükenmek üzere. Belki de son şansımız. Ve ne kadar şanslıyız ki topun başında Selçuk var. Kalecinin o fiziğine rağmen, uzanılmayacak yere topu atmak kolay iş değil. Tam bir Türk işi. Bu, Selçuk’un işi. Top ayağındayken Arda takımımızı en çok rahatlatan oyuncu. Kolay kaybetmemesi nefes almamıza ve oyunu rakip alana yıkmamıza neden oldu. Uluslararası arenada en çok ihtiyacımız olan da bu. İyi ki varsın Arda. Hakan Balta ve Serdar Aziz iyi bir ikili oldular. Hakan’ın tecrübesi, Serdar’ın mücadele gücü rakip atakları engellememizde büyük avantaj.

Bir mucize daha gerçekleşti. Bravo Fatih hocam. Bravo milli takım. Harikasınız..

YORUM YAZ