MENÜ

Tur kaçınılmazdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Turu Kadıköy’de geçmiş olan Fenerbahçeli futbolcuların Zürih’te yapmaları gereken tek şey var; Saçmalamamak. Advocaat’ın ihtiyatlı kadrosu saçmalığa neden olacak gibi değil. Mantıklı geri dörtlüsünün önüne sezon başından beri değişmeyen üçlüyü koymuş. Kanatlarda Alper ve Stoch tercihinin sebebi bu ikilinin beklerine yardım etmesi. Top rakipteyken de doğru pozisyon alıp arkalarına adam kaçırmamaları.

Topa sahipken de yapabileceklerini tüm spor kamuoyu bilmekte ve desteklemekte.

Yana sürme hastalığı

Hollandalı teknik adam, skorda sürprize yer vermeyecek bir kadro ile sahada. Ancak bizim çocuklar tabii ki hocaları şaşırtmaktan geri kalmıyorlar. Yanında bir sürü boş adam varken, Alper’in bütün rakiplerini çalımlamaya kalkışmasını buna bir örnek olarak söyleyebiliriz.

Oysa basit oynayıp boşa çıkarak yapabileceği o kadar çok şey var ki. Bir de sadece bizim orta saha oyuncularımıza mahsus olan yana top sürme alışkanlığı. Müsaitsen öne sür. Yana topu sürmek de neyin nesi? Süreceğine pas ver. Yorma kendini. Yanındakine de saklanacak yer aratma. Top dolaşsın, sen keyfini çıkar. Grasshoppers’ın, Fenerbahçe’yi değil elemek, gol atması bile zor. İki maçtan birisini bile seyreden herhangi bir sporsever bunu görebilir.

Yeri Devler Ligi

Aatif’ın oyuna girmesiyle orta sahadaki gereksiz paslardan vazgeçildi. Fenerbahçe artık skora gitme niyetinde. Gollerin gecikmemesi iki takım arasındaki kalite farkının göstergesi. Stoch’un basit oyunu spor kamuoyunun gözünü boyamayabilir.

Fakat o neticeye giden futboluyla, bu futboldan bi haberlerin gözünü oyuyor. Artık takdir zamanıdır. Takım oyuncusuyla, tribün futbolcusunu ayırt edelim. Takımlarımız hep üst seviyelerde mücadele etsin. Fenerbahçe’nin yeri Avrupa Ligi değil. Monaco’nun yerinde, Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda mücadele etmeliydi.

YORUM YAZ