MENÜ

Takviyeler yerinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan Gönül, Beşiktaş için ihtiyaç olan bir oyuncu. Ofans katkılarının yanı sıra, defansif görevlerindeki hassasiyeti onu mevkiisinde önder yapıyor. Arkadaşlarıyla olan diyaloğu, hakem ve medya ilişkileri konusunda da bugüne kadar bir yanlışını duymadık, görmedik. Bilen varsa söylesin. Boyko geldiğinden beri Beşiktaş camiasında güven telakki etmedi. Edeceğe de benzemiyor. Refleksleri Tolga’dan iyi değil. Yer tutmada daha kötü. Defanstan oyun kurmalarda da çok başarılı olduğu söylenemez. Zaten Beşiktaş’ın defanstan oyun kurmak gibi bir futbol anlayışı yok. Olduğu zaman da Atiba iki stoperin arasına girerek bu sorunu çözüyor. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda Boyko’ya ihtiyaç var mı? Yok. Tolga’dan faklı yapıda bir alternatifle Beşiktaş kalesi çok daha güvenilir olacak. Ospina, bu özellikleri taşıyor. Şartları uygunsa hayırlı uğurlu olsun.

Serdar transferinde fayda var

Serdar, stoperde ‘Aziz’ bir kardeşimiz. Kademe anlayışı da eksik değil. Çok süratli olmasa da doğru pozisyon alarak hızlı forvetler karşısında sıkıntı yaşamıyor. Hava hakimiyeti ofansif olarak daha başarılı ancak fizikli forvetlere karşı problem yaşayabiliyor. Beşiktaş’ın mevcut stoperlerinin gideninin-geleninin gerisinde değil. Tranferinde fayda var. Sol beke ise kimi alırsa alsınlar eyvallah. Ülke olarak İsmail’den bir sol bek yapma çabamız ne yazık ki başarıslığa uğramıştır. Bu evladımızı biraz daha önlerde sağda-solda hatta ortada kullanabiliriz. Performansındaki değişikliği farketmemek mümkün değil. Dileriz kendisi de artık yapabileceği işlerin, yuvarlayabileceği topların peşinde koşar.

Keşke Bilic zamanında...

Beşiktaş’ın transferdeki defans önceliğinin yönetim ve teknik heyet tarafından gözardı edilmemesi büyük taktir topluyor. Keşke bu hassasiyet Bilic döneminde gösterilseydi.

YORUM YAZ