MENÜ

Su molası...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesi spor camiasının merak ettiği soru şuydu: Rizespor penaltı kazanırsa ne olur? Muhtemelen iki teknik adam da Rizespor’un penaltı kazanmasını istememiştir. Pereira’nın istememesi doğal. Rakibin penaltı atmasını kimse istemez. Ama kendi takımının penaltı atmasını istememek için bir tek sebep olabilir. O da Kweuke’nin geçen maçtaki olayını yaşamış olmak. Hikmet hoca otorite uğruna penaltıyı Deniz’e attırdı. Ama meşin yuvarlak ne otorite tanır ne de karizma. Takım arkadaşlarının da Gençlerbirliği maçında, Kweuke’nin penaltı atmasına bu kadar muhalefet yapması manidardı. Maç sonrası özür dileyen Kweuke’nin bu formundan sonra acaba Rizespor’da hafta içinde herhangi bir kişiden yeni bir özür gelecek mi?

Golcü estetiği

Maçın ilk yarısı adeta tek kale oynandı. Volkan’ın gol yememe inadı olmasa Rizespor’un maçı kazanması işten bile değil. Penaltı pozisyonunda Fenerbahçe kalecisinin niyeti rakibe değil topa. Ama görüntü penaltı. Çünkü Ahmet İlhan’ın ayağı Volkan’a takılıyor. Fakat Volkan çok formda. Kendi hatalarının yanında defansının yaptığı hataları da telafi edebiliyor. Kjaer’in kendi kalesine attığı golü ise kurtarması imkansız. Van Persie’nin golünde müthiş bir golcü estetiği var. Nani’nin ortasına yaptığı stop bir sonraki gol vuruşunun hazırlığı. Rizespor kalecisinin yapacağı hiç bir şey yok.

Hoca kulübede kalmalı!

Sıcaklar maçları üçe böldü. Birinci su molası, devre arası ve ikinci su molası. Bu molaların bir faydası da teknik adamlara. Üç kere duran oyunda takımlarına taktik verebiliyorlar. Tribüne yollanmamakta fayda var. Pereira’nın dikkatine!

YORUM YAZ