MENÜ

Sorun ortada

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyuna hakim olmak için orta sahayı kalabalık tutabilirsiniz. Ama kuru kalabalık olmayacak. Fenerbahçe’de Ozan Tufan formsuz. Josef De Souza’nın performansı yorumsuz. Mehmet Topal’ın futbol bilgisi onlara diyor ki; “İstediğiniz kadar ileride kalın ama icraat yapın.” Ama ne yazık ki bu ikilinin oyun zekası ne laftan anlıyor, ne de sözden. Vaziyet böyleyken Lazar Markovic’in öldürücü deparları, Nani’nin dripling yeteneği, Fernandao’nun gücü kuvveti ve Robin van Persie’nin bitiriciliği para etmiyor.

Dikkat çeken ayrıntı


Ya sistem değişip ‘forvet arkası’ kullanılacak. Ya da bu ikiliden birinin yerine pozisyon yaratabilecek bir oyuncu konulacak. Formda bir Diego veya Alper bu yükün altından kalkar. Ayrıca Fernandao ve van Persie rekabetinde dikkatten kaçan bir ayrıntı var. Van Persie defans arkasına yaptığı koşular ve pozisyon bilgisi ile kendine ya da takımına pozisyon yaratabiliyor.

O zaman fark etmez

Ancak Fernandao için durum biraz farklı. Onun için pozisyonu arkadaşları hazırlayacak, Brezilyalı futbolcu değerlendirecek. Takım günündeyse kimin oynadığı farketmez. Ama Fenerbahçe kötü günündeyse kendi işini gören oynamalı. Yani van Persie...

14 galibiyetin 10’u tek farkla

Bu sezon ligde 20 maçta 14 galibiyet elde eden Fenerbahçe, aldığı tek farklı skorlarla dikkat çekti. Kanarya tam 10 maçı, bir gol farkıyla kazanabildi. Kanarya sadece Eskişehirspor (2-0 ve 0-3), Trabzonspor (2-0) ve Mersin İdman Yurdu’nu (3-1) zorlanmadan devirdi. Bu durum, Vitor Pereira yönetimindeki Sarı-Lacivertli takımın hücum anlamındaki kısırlığının en net göstergelerinden biri oldu.

YORUM YAZ