MENÜ

Siyahla beyaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın futbolu, formasının renklerine benziyor. Yeni sezona bembeyaz bir sayfa açılırken bir sonraki maça kara bulutlar çökmüş. İlk yarının bütününde rakip kaledeki tek tehlike Olcay’ın şutu. Quaresma bireysel yeteneğiyle Trabzonspor defansını zorlarken, Gökhan Töre geçen maçtaki performansından çok uzak. Çünkü Bordo-Mavililer boş alan bırakmıyor.

Constant ve Cavanda değişken oynayan Beşiktaş forvetlerinden karşısına gelene yaptıkları yakın markajda çok başarılılar. Orta sahada Mbia ve Okay kademeli oyun anlayışlarıyla geçit vermiyor. Pas alamayan Oğuzhan’ın pas verememesi çok doğal. Pas trafiği, İstanbul trafiğinden daha sıkışık. Hal böyleyken net pozisyonlara giren taraf Trabzonspor oldu. En etkili oyuncuları da Yusuf’tu.

Atamayana atarlar

Olimpiyat Stadı’nın meşhur rüzgarı oyunun gidişatını da değiştirdi. İkinci yarıya atak başlayan taraf rüzgarı arkasına alan Beşiktaş. Töre topu stop edeceğine boş kaleye yuvarlasa Kartal aradığı golü bulacaktı. Trabzonspor’da açılmak zorunda kalacak, oyun Beşiktaş’ın istediği şekle girecekti.

Ama futbolda değişmez bir kural var. Atamayana atarlar. Gökhan’ın kaçırdığını Yusuf atmakta zorlanmayınca, rüzgarın etkisi çabuk dindi...

Maçın önüne çıkacak

Beşiktaş’ın gölüne Şota’nın itirazı tartışılır. Quaresma topu stop edip Gökhan’a veriyor. Gökhan ise topu tutmadan geri iade ediyor. Oyunu Quaresma’nın başlattığı ön görülürse hakem haklı. Ama oyunu başlatan Gökhan ise Şota haklı. Bu tartışma maçın önüne çıkacak. Ne yazık ki bu maçta tartışmaya açık birçok hakem kararı var. Beşiktaş’ta bu kadar alternatifli forvet ve bir o kadar da ağır defans varken her türlü skora hazırlıklı olmak lazım. Kara Kartal bu sezon çok süpriz yapacak.

YORUM YAZ