MENÜ

Nefes nefese bir yarış

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Serpil Hamdi Tüzün futbolcuları üç kategoriye ayırır. Golcüler, kaleciler ve diğerleri. Van Persie’nin golünü görünce bu büyük futbol adamının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anlayıp, ellerinden öpüyoruz. Beklentileri karşılayamamış olabilir. Hocasıyla sıkıntı yaşayabilir. Gol krallığı yarışmasının dışında da kalabilir. Ama golcü golcüdür. Attığı gol hiç de kolay değil. Ama ondaki yetenek diğerleri için çok zor olan bir varyasyonu basite indirgeyebiliyor. Topu alırken rakipten kurtuluşu, kapanmış olan gol açısını bir dokunuşla tekrar kazanması ve bitirici gol vuruşu. Bunları diğerleri yapamaz beyler. Golcüler yapar.

Yılın en iyi defansı...

İkinci golünde de vuruş anında kafayı kısması golün garantisi. Kalecinin yapabileceği hiçbir şey yok. Topu ağlardan çıkarmaktan başka.. Kjaer’i yazmadan Fenerbahçe’yi yorumlamak mümkün değil. Defansta zaten her müdahelesi futbol dersi. Bir de ofanstaki bu duran yan top başarısı yok mu. Onu yılın en iyi defans oyuncusu yapıyor. Sezon başındaki adaptasyon sürecini atlattıktan sonra kötü maçı yok. İstikrar abİdesi.

İkisi de hak ediyor!

Gaziantepspor 2001 yılında Kadıköy’e şampiyonluk maçına gelmişti. 2016 yılında ise düşme potasında geldiler. Trübünde Kırmızı-Siyahlılar için ayrılan yerde sadece iki taraftar var. Sadece iki kişi. Bu Gaziantepspor için bir şey yazmaya gerek var mı?

Şampiyonluk yarışı çok keyifli. Bu hafta zirvedeki takımlar şov yaptı. Görünen o ki mücadele son dakikaya kadar devam edecek. Beşiktaş’ın puan, Fenerbahçe’nin ise fikstür avantajı var. İki takımımızda şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyor.

YORUM YAZ