MENÜ

Muslera'nın eldivenleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki teknik adam da orta sahayı kalabalık tutmak adına kanatlardan feragat etmişler. Cim Bom’un tek kanadı Yasin, Kartal’ın kanat oyuncusu ise Kerim Frei. Cim Bom adına Sneijder, Beşiktaş içinse Sosa diğer kanadı kullanacak. Sneijder’in taktik disiplini olduğundan Galatasaray’ın saha dizilişinde sorun yok. Ancak Sosa gezgin oynadığından Beşiktaş’ın kanat varyasyonları Kerim’in bireyselliği ve Serdar’ın bindirmelerine bağlı. İkinci yarı başında Serdar’da oyundan alınınca Beşiktaş’ın gol umudu, Galatasaray’ın şampiyonluk stresiyle yapabileceği bireysel hatalara kaldı.

Skoru koruma telaşı ikinci yarının tek kale oyuna dönmesinde bir diğer faktör. Pozisyonlarda hep Demba Ba var. Oysa Galatasaray ceza sahasına giren herkes pozisyon yakalayabilirdi. Kerim Frei hayatının futbolunu oynarken bu kadar orta saha oyuncusu ne iş yapacak. Sağ bek’te bile Atiba var. Nerede diğer santraforlar. Kaybedilen bir maçta son hamle olarak mı kalacaklar!

Yasin ve Sneijder...

Yasin ve Sneijder hem taktik disiplinleriyle hem de bireysel yetenekleriyle bu maçın kazanılmasını sağladılar. Büyük olasılıkla da şampiyonluğu getiren kramponlar olacaklar. Selçuk’un son haftalardaki formunu da unutmamalı ama Galatasaray’ı bu günlere getiren Muslera’nın eldivenleri.

Takımındaki istikbali tartışılan teknik adamlar kader maçlarında inandıkları 11’i sahaya sürerler. Bu maçla birlikte Beşiktaş’ta inanılan hiçbir şey kalmadı. Ne teknik heyet, ne futbolcular, ne de yönetim.

YORUM YAZ