MENÜ

Kartal hedef büyütmeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hava güzel. Kadro güzel. Yönetim güzel. Kutlamalardan kafamız da güzel. Lakin beyhude geçmesin bu günler. Paçaları sıvamak yetmez. Dere yok önümüzde, koca bir okyanus var. Adı Şampiyonlar Ligi. Artık boğulmayalım bu okyanusta. Grupları aşıp, finallerin çeyreğine, yarısına, hatta finalin ta kendisine ulaşmaya çalışalım. Olur mu? Olur. Umudumuz mevcut kadrodur. Büyük takımlara on yıllarda bir gelir böyle kadrolar. Rıza’nın kaptanlığını yaptığı, Metin-Ali-Feyyaz’lı kadrodan sonra bocalamadı mı Beşiktaş? Tugay, Emre, Hakan’lı Galatasaray kadrosunun yakaladığı başarı Avrupa’da bir daha tekrarlandı mı? Oğuz, Aykut, Rıdvan gibi kaç tane yetenekli futbolcu geldi, Fenerbahçe’ye..

Olcay’dan bek bile olur

Beşiktaş’ın elindeki kadro büyük başarılar için ümit veriyor. Veli’nin dönmesi, Tolgay’ın eski formuna tekrar kavuşmasıyla halen başarıyla mücadele eden Oğuzhan-Atiba ikilisi, ihtiyacı olan rekabete fazlasıyla kavuşacak. Necip’in varlığı azda olsa rekabeti sağlamış durumda. Kanatlarda yetenekli oyunculara sahibiz. Quaresma kendine has stili, adam eksiltmedeki başarısı, göz okşayan orta ve şutları ile taraftarın gönlünü fethetti. Kerim, dar alanda çabuk, top kullanmada becerili. Çok gol atmasa da yaptığı asistlerle skora doğrudan etki yapabiliyor. Olcay’ın rakipten top çalma yeteneği çok az forvette var. Alışılmış bir durum değil. Defans oyuncuları top çalmak zorunda. Ama forvetlerin bu gibi mecburiyetleri yok. Bu yetenek Olcay’ı ihtiyaç halinde bek bile yapar.

Beşiktaş’a bütçe lazım

Maçlarda yaşanabilecekleri öngörmek her zaman mümkün değil. Saha içinde alternatif çokluğu her zaman yararlı. Olcay’ı hep kadroda tutmakta fayda var. Gökhan Töre sakatlıkları yüzünden sezonun ikinci yarısı çok katkı sağlayamadı. Ama evveliyatında yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Ederi yüksekse gözden çıkarılabilir. Bütçe lazım. Zira Beşiktaş defansı transfere mahkum. Bindirmeyi seven, çıktığı atakları sonuçlandırabilen ve akabinde geri dönüşü gecikmeyen bir sağbek, biri çabuk diğeri oyun kurabilen iki stoper ve defansı, ofansı kadar yeterli solbek transferi zaruri gözüküyor.

Defansa takviye şart

Hocanın transfer istekleri genellikle doğru. Defansındaki sıkıntıların farkında. Saha kenarındaki jestleri takımına çok güvenen bir teknik adam profilinde değil. Kaçan gollere böylesine tepkili olmasına sebep defansa olan güvensizlik. Gol yemeyiz, nasıl olsa bir tane atarız diye düşünen bir teknik adam, takımı iki farkla öndeyken kaçan gollere bu kadar sinirlenmez. Tepkileri hoş görülebiliyor. Zira camianın hissiyatı da Şenol hocanın mimikleriyle örtüşüyor. Defansa takviye olmazsa olmaz. Fazla söze gerek yok.

Tolga’nın performansı düşündürücü

Beşiktaş kalesine bir alternatif lazım. Boyko’nun gelişi Tolga’nın rekabet gücünü artırdı fakat performansı, bu rekabeti uzun süreli tutmayacak gibi gözüküyor. Kupada ayrı ligde ayrı kaleci fikri de düşünebilir. Tolga’nın lig performansı takdiri hak ediyor. Ama özellikle de Avrupa kupalarında yediği goller düşündürücü. Hele Şampiyonlar Ligi bu hataları hiç affetmez. Uzun lafın kısası. Bu kadroyu heba etmeyelim. Doğru takviyeler yapalım. Kartal zaten zirvede. Artık keskin gözleri ufka bakmalı. Potansiyel mevcut. Şimdi hareket zamanıdır...

YORUM YAZ