MENÜ

Kartal gibi uçarsan Arena'dan çıkış var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Büyük camialar küçük işler peşinde koşmaz’

“Son zamanlarda ortalıkta dolaşan spekülatif laflar, bazı insanların Galatasaray’ı gaza getirme çabasıdır. Galatasaray büyük bir camiadır, küçük işlerin peşinde koşmaz. Rakip kim olursa olsun kendisi ve kazanmak için oynar. Ancak biz kendi aşamadığımız sorunlarımız yüzünden durduk yere problemler yaratıyoruz. Ve doğal olarak çözemiyoruz, çünkü problem yok ortada! Ne Galatasaray, ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş, ne Trabzon kimseye kıyak yapmaz.”

‘Puan cetvelini unutarak oynamalı’

“3 maç içinde 1 beraberlik lüksü söz konusu. Ancak beraberliğe çıkarsan, kaybedersin. Bu, çok denenmiş ve genelde aynı sonuçların alındığı bir şeydir. Kesinlikle bu lüksü unutmalı Beşiktaş. Her maçı kazanmaya çıkmalı. Ancak şu olabilir; maçın son 2-3 dakikasında bir beraberlik vardır, onu korumak başkadır.”

‘Bu şampiyonluk seri yaptırır’

“Bu sezon gelecek bir şampiyonluk Beşiktaş’ta çok farklı bir atmosfer oluşturur. Bir golcünün gole, bir takımın galibiyete, bir kalecinin kurtarışa ihtiyacı olduğu gibi bir camianın da şampiyonluğa ihtiyacı vardır... Yenilerini başarabilmek için. Bu sezon Beşiktaş mutlu sona ulaşırsa yeni ve belki daha da büyüyecek başarıların da önü açılacaktır.”

‘Camia tedirgin çünkü...’

“Yüzde olarak tablo Beşiktaş’ı işaret ediyor. Ancak camia hâlâ biraz tedirginse bunun sebebi, geçen yıllarda yaşananlar. Hem Aybaba hem de Bilic döneminde şampiyonluk kaçtıysa o da teknik adamlardan çok futbolcuların deneyimsizliğindendi. Çünkü bitime 3 hafta kala takımını ilk 2’ye sokan hoca başarılı hocadır. Gerisi ise futbolculardadır. Fenerbahçe’nin havası son haftalarda değişti ama herkes kabul eder ki, Beşiktaş bu sezonun en iyi futbolunu oynayan takım. Bu saatten sonra tekniği-taktiği de değişmeyeceğine göre iş oyuncuların deneyimi ve özgüveninde, camianın desteğinde. O nedenle geçen dönemlere oranla çok daha avantajlı bir yapı söz konusu. Artık stresle baş edebildiklerini görüyorum.”

YORUM YAZ