MENÜ

İnancımız daha da arttı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk’ü, Türk’e kırdırmak, Avrupa geleneklerindendir. Alman liglerinde görev yapan bir Türk evladını maçımıza istemek bizim aklımıza gelmez. UEFA’nın aklına gelir. Demokrasi şovu yaparlar. “Pekala bir Türk, Türk milli takımının maçını yönetebilir” diyerek, insan hakları savunucusu olurlar. Gerçek niyetleri, hakemin üzerinde doğal olarak oluşacak baskıyı Milli takımımız aleyhinde kullanmaktır. Yediğimiz goldeki bir metre ofsaytı görmek için yan hakem olmak gerekmez. Renk körü olmayan herhangi bir kişi bu pozisyonu görür. Statta olmayada gerek yok. Ekran başında bile net olarak görüldü.

Topal tercihi mantıklı değil

Neyse ki cevabımız fazla gecikmedi. Tarihi bir golle cevap verdik. “Herşeyin bir ilki vardır” derler ya bu gol, ilklerin en güzeliydi. Mehmet Topal’ın stoper oynamasına karşıyım. Çünkü Mehmet bana göre ülkemizde oynayan en iyi yerli ön libero. En iyi ön liberoyu sıradan bir stoper yapmak hiç mantıklı gelmiyor. Fatih Terim’in kendisi stoper oynasa itirazım olmaz. En azından o mevkide oynamışlığı var, gereklerini bilir. Hatasını örtme pahasına kendi ceza sahasında rakibe arkadan dalmaz. Penaltı arayan birinin ekmeğine yağ sürmez. Yan toplarda defansif başarı sağlar. Bire birde sıkıntı yaşamaz. Futbol direktörümüzün her zaman olduğu gibi bu sorunu da çözeceğinden hiç şüphemiz yok.

Yapar mıyız? Yaparız

Kısa pastaki başarımız ortada. Topu ayağımızdan çıkarmakta gecikmediğimiz sürece topu kaybetmiyoruz. Topun bizde kalması rakipte olmasından çok daha hayırlı. Zira defans yapmakta sıkıntılarımız var. Vaziyet böyle ise topla oynayan taraf biz olacağız. Yapar mıyız? Yaparız. Bu takımın kapasitesi var. Fatih Terim’in yönetiminde mucizelere koşar. Haydi Fransa’ya..

YORUM YAZ