MENÜ

Golcü değil asistçi lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Fenerbahçe’nin forvetleri pozisyonu kendi yaratıyor, orta sahadan destek almıyor. Transfer sezonu bitti, İsmail Kartal yeni bir gol kralı alamaz. Bu nedenle takım içinden bir asist kralı bulması lazım"

“Fenerbahçe’nin pozisyon bulmakta sıkıntısı yok. Çünkü her oyuncusu kendine pozisyon yaratabiliyor. Emenike, Sow ve Kuyt üst düzey oyuncular. Bunları çölde bıraksan sudan önce pozisyon bulurlar. Sorun, bu pozisyonları kimin hazırladığında. Bu üçlünün kendilerine ve birbirlerine hazırladıkları pozisyonların dışında orta sahanın hazırladığı kaç pozisyon var?

Mehmet Topal defansif oynuyor. Ofansa katkısı az olabilir. Peki ya Emre ve Meireles forvetlerine kaç pozisyon hazırlamış? Kaç ara pası vermiş, ne kadar orta yapmışlar? Attıkları şut sayısı nedir? Diego takıma katkı sağlamış mı?

Çift forvete dönebilir

Takım olarak rakip ceza sahasına kaç kişiyle giriyorsun? Pozisyona giren oyuncunun pas verebileceği bir arkadaşı var mı? Kaleci sadece top ayağında olanın açısını kapatabilir.
İki kişinin birde açısını kapatamaz ki..

İsmail hoca bir karar vermeli. Oyuna hakim olmak istiyorsa üçlü orta saha ile oynayabilir. Ama daha fazla pozisyon ve gol istiyorsa çift santrfora dönecek ya da forvet arkası oynatacak. Böylelikle son vuruşları nedeniyle Emenike’nin de performansı artar. Ancak şunu da belirtmek gerek, Emre ya da Meireles’ten forvet arkası olmaz hocam. İkisinden birini yanında oturtacaksın. Herkesi kazanmaya çalışma.Sen kaybedeceksin.

Transfer sezonu da bitti. Yeni bir gol kralı alamazsın. Takım içinde bir asist kralı bulmak lazım. Ötesi yok..

YORUM YAZ