MENÜ

Galibiyetin mimarı Lens

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ikinci golünde ‘vur at’, üçüncü golünde de ‘al at’ diyen Lens’in performansı sadece asistlerden ibaret değil. İki kanadı da kullanabilme, etkili orta yapabilme ve kolay adam eksiltebilme gibi özellikleriyle Fenerbahçe hücumlarının başrol oyuncusu olacak. Tabii Advocaat müsade ederse. Lens için sahada kalacağı her dakika takımını tanıma adına çok önemli. Nasıl oynadığı hiç önemli değil. Kötü bile oynasa adaptasyon açısından sahada kalması gerekliydi. Ama çıkarıldıktan sonraki tavırları hocasını haklı çıkardı. Volkan Şen’in yeteneklerinden kimsenin kuşkusu yok. Performansı ile ilgili kötü söz de söylenemez. Ancak jest ve mimikleri bazen ürkütüyor. Gol kaçırdıktan sonra yan hakeme bakması da çok garip. Hakem ofsayt kaldırsa, kaçan golün bahanesi mi olacak. Yapılan her faulden sonra rakiple olan diyaloğu var. Hakem faul çalar ya da çalmaz, oyuna devam etmelisin Volkan. Gereksiz kart görerek takımını sensiz bırakma.

Gol nasılsa gelir!

Golcülerin gol atması çok önemliydi. Emenike ve Sow attıkları gollerle stresten kurtuldular. Özgüven forvet oyuncuları için çok önemlidir. Kararsızlığı ortadan kaldırdığında, son vuruşlardaki gecikme ortadan kalkar. Zamanlaması doğru olan vuruşlarda kalecinin müdahale şansı sıfırdır. Allah hiçbir forvetikararsız bırakmasın. Gol nasılsa gelir.

Zamanlama doğru değil!

Kaleci Ramazan’ın aut atışlarını dördüncü hakeme değil de arkadaşlarına atmasında büyük fayda var. Atak şansını takımından alıp rakibe vermek ve bunu üst üste yapmak, pek affedilir değil. Kasımpaşa sıkıntılı günler geçiriyor. Kadro derinliği yok, hoca değiştirmek için zamanlama doğru değildi. En azından milli arada Kemal Özdeş takımıyla çalışma fırsatı bulabilirdi. 1921’de kurulan Kasımpaşa’nın yeri Süper Lig’dir.

YORUM YAZ