MENÜ

Can suyu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kazanmak zaruri. Fenerbahçeli oyuncuların bunun bilincinde olması güzel. Hiç olmadıkları kadar istekli, mücadeleciler. Tabi ki yapılan bireysel hatalar da var. Mehmet Topal’ın alışılagelmişin dışındaki hataları. Kjaer’in riskli geri pası ve ıskası. Ama arkadaşının hatasını kapatmak isteyenlerin de mevcut olması daha da güzel. Fenerbahçe’de takım olma yolunda güzel gelişmeler var. Taraftar da farkında. Yoksa, Lens’in maçı bitirecek golü kaçırmasını alkışlamazlardı.

Laf olsun diye değil

Lens, Fenerbahçe’nin çehresini değiştirdi. Modern bir kanat oyuncusu seyrediyoruz. Takımına gerektiği kadar orta katkısı sağlıyor. Pozisyon hazırlamakta ayrıca usta. Ortalarını, paslarını laf olsun diye değil, arkadaşları buluşsun diye yapıyor. Şutlarını da gol olsun diye atıyor. Niyet iyi olunca sonuç da kaçınılmaz. Emin olun Emenike’nin bu formunda Lens’in katkısı büyük. Çünkü yükü azaldı. Ofansif sorumluluklar bölünmüş durumda. Biri pozisyon hazırlarken diğeri skor peşinde. Rolleri değişme yetenekleri ayrıca avantaj. Bu ikili takımın vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyorlar. Takım içi rekabetçilerine duyurulur.

Fenerbahçe artık favori

Wiel ve Skrtel’in hamleleri çok kritik. Pozisyon bilgisi ve müdahale zamanlamaları sayesinde kalelerini golden korudular. Galibiyette Volkan’ın katkısı da büyük. Hasan Ali’nin pozitif etkisi diğer defans arkadaşlarına göre daha ofansifti. Ofansa katkı sağlayan orta saha oyuncusu ise Ozan. Önündeki oyuncuları yalnız bırakmadı. Fenerbahçe’nin her atağında toplu ya da topsuz katılımı var. Genç Ozan bu Fenerbahçe’de daha çok iş yapar. Namağlubu yenmek zor iş. Grupta dengeler değişti. Fenerbahçe artık favori. Olması gereken de bu. Tebrikler.

YORUM YAZ