MENÜ

Zoru başardılar

Abone Ol Google News

Sakatlıklar çoğalınca, Pereira sistemini değil 11’ni değiştirmişti. 3’lü defansa Serdar Aziz dahil olunca, Novak orta 4’lünün soluna geçmiş, Sosa da formayı kapmıştı. Kapmış ama eski Sosa değildi. Kadroya bakınca Fenerbahçe’nin nasıl gol atacağını merak etmeyen yoktu sanırım.Düşünün Avrupa arenasına çıkıyorsunuz ve forvetiniz, santraforunuz yok. Sistem Osayi Samuel’in de aklını karıştırıyor. Ofans mı, defans mı, tereddüt yaşıyor. Maç mı?Helsinki, topu Fenerbahçe’ye verdi. İlk 45 dakikada Fenerbahçe sürekli topa sahip oldu.Dar alanda kısa paslaşmalar ile rakip defans arasında gedik aradı durdu.

Haberin Devamı

Oyunu tamamen kendi alanında kabul eden Helsinki, ani atak geliştirme becerisine de sahip değildi. Altay’ı hiç rahatsız etmediler. Fenerbahçe golü genelde duran toplardan ve uzaktan kaleye atılan şutlardan aradı. Nitekim de gol öyle geldi.Çünkü rakip kale sahası içine yapılan ortalar santraforsuzluk yüzünden hiç etki yaratmadı. İrfanCan ve Mesut Özil’in şahsi becerileri gol için bir başka umuttu. Ama onlar da vasatın üzerine çıkamadılar.

Haberin Devamı

Devre golsüz kapanmasına rağmen Pereira’nın maça etki yapacak kulübede fazlaca oyuncusu yoktu. İrfanCan’ın ikinci yarı başında sakatlanması bir başka şansızlıktı. Önce mecburi değişiklik geldi.

İrfan yerini Ferdi’ye bıraktı. Son yarım saatte Pereira’dan sürpriz hamleler geldi. Etkili olamayan Mesut Özil ve Osayi‘yi dışarı alıp,Nazım ve genç Muhammed Gümüşkaya’yı oyuna dahil etti. Genç Muhammed girer girmez de bir dolu vuruş ustasına rağmen müthiş bir füzeyle golünü attı.Hem de ne gol. Bu gol takımı havaya soktu. Ardından Novak sakatlandı, kulübedeki diğer genç 16 yaşındaki Arda Güler maça dahil oldu.

Genç Ferdi, Muhammed ve Arda maça bütün hırslarıyla asıldılar. Adeta takıma sahada, 'Gençlik aşısı' yaptılar. Kulübede maç içinde yedeği bile kalmayan Fenerbahçe dün zoru başararak, rövanş için avantaj yakaladı. Rövanş mı? Sarı-Lacivertliler bu takımı rahat geçer.Neden mi? Fenerbahçe hem Helsinki’den kaliteli ve tecrübeli hem de rövanşı Fransız hakem Bastien yönetmeyecek.

YORUM YAZ