MENÜ

Takım ruhu

Abone Ol Google News

Kadıköy’deki ilk oyundan sonra yazımızı ‘Fenerbahçe bu turu rahat geçer’ diye noktalamıştık. Rövanş oyununda da gördük ki, iki takım arasında dağlar kadar fark var. Helsinki 2 gol atmasına rağmen (İlk yarı kaleye atılan tek şut gol oldu.) Fenerbahçe’yi fazlaca rahatsız edemedi.

Haberin Devamı

Pereira’nın 11’de yaptığı minik bir değişiklik vardı. Serdar Aziz’i kulübede tutup, Gustavo’yu geri 3’lünün ortasına yerleştirmiş, Nazım’ı da sahaya sürmüştü.(Hocasını mahcup etmedi.)

Maç başladı, skor avantajına rağmen Fenerbahçe oyunu hemen rakip alana yığdı. Önde büyük baskı kurup ev sahibine top bile göstermedi. İlk 15 dakika dolmadan Valencia’dan vuruş kalitesi yüksek 2 gol geldi. İlk golde ısrarla topu takip eden ve asisti yapan Nazım’ında hakkını yememek lazım. 3. goldeki asistte yine Nazım’dan ,gol vuruşu da yine Valencia’dan geliyordu.

90dakika sonunda turu rahat geçen Fenerbahçe, artık Avrupa arenasında da boy gösterecek.

Bu takım Pereira yönetiminde kısa zamanda adeta kabuk değiştirdi. Takımda koşmayan, mücadele etmeyen yok. Formanın torpille değil, adil dağıtıldığı biliniyor. (Gençler Muhammed, Arda, Fatih forma şansı buluyor ve goller atıyorlar.) Sahada yardımlaşma mükemmel. Gol sevincinde bile tüm takım yumak oluyor. Pereira’nın sistemi oturdu. Sarı-Lacivertli futbolcular bu sistemi ofansif ve defansif olarak sahada mükemmel uyguluyorlar. Kısacası Fenerbahçe takım oldu ve özlenen ‘ruh’ geri geldi. Bakalım bu iyi gidişat sürekli olacak mı? Unutmadan yeni gelecek santrfor dün mükemmel ve beceri dolu goller atan Valencia’yı keser mi? Ne dersiniz?

Haberin Devamı
YORUM YAZ