MENÜ

Süper açılış

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için ligin açılış maçı çok önemliydi. Rakip, yıldızlarla takviye edilmiş AdanaDemirspor’du. Pereira, 3-4-3 düzeniyle hazırlık maçlarındaki bilinen 11’ni de mecburi 2 değişikle sahaya sürmüştü. Pelkas, Valencia yok, İrfanCan ve Samatta vardı. Fenerbahçe önde baskıyla maça başladı. Rakip zorlanıyor, sadece Fenerbahçe’nin topla çıkarken hata yapmasını bekliyordu. Osayi’nin ve Ferdi’nin defansif oyuna fazlaca katkı yapmayışı Akintola ile Balotelli’ye pozisyonlar bulduruyordu. Szalai, Gustavo’nun direnci, İrfanCan Kahveci ve Mesut Özil’in futbol zekaları ve mükemmel pas oyunlarını sahaya yansıtmasıyla Fenerbahçe maça ağırlığını koydu.

Haberin Devamı

Devre golsüz bitince Pereira, etkisiz Samatta’yı SerdarDursun’la, defansa ekstra tedbir olarak da Ferdi’yi Serdar Aziz’le değiştirdi. Santra ile birlikte gelen Mesut Özil golüyle de Fenerbahçe, “Bu maç benim” diyordu. Altay, Szalai defansın olmazsa olmazları. İrfanCan Kahveci’den vazgeçmek zor. Mesut Özil fark yaratmaya başladı. Geniş kadro büyük avantaj. İyi bir santrforla Pereira bu takımı hep zirvede tutar. Kısaca Fenerbahçe’den süper bir açılış izledik. Camia ise süper kapanış bekliyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ali Koç ve yönetimi 4’ncü sezona başlarken neden bu takıma bir santrfor almaz, ya da alamaz?

Maçın starı

Kritik topları kesiyor, geriden oyunu başlatıyor. Defansın bel kemiği. Fazla söze gerek yok. Tek kelimeyle Attia Szalai.

Maçın olayı

Geçen sezon hamle oyuncuları olan ve daha çok kulübede kalanlar (Tisserand, Novak, Osayi, Ferdi, Zajc) bu sezon Pereira’nın ilk 11 gözdeleri oldu.

Kısa mesaj

Kim ne derse desin, Fenerbahçe’nin sahadaki mücadelesi, hırsı ve isteği, şimdiden geçen sezona fark atacak gibi gözüküyor.

YORUM YAZ