MENÜ

Stoper kurbanı takım

Abone Ol Google News

Avrupa yolunu açmak için iki tarafında kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Fenerbahçe’de stoper muhabbeti yine ön plandaydı. Serdar Aziz yine cezalı,Jailson korkudan oynatılmamış, Falette’in yanına Ozan Tufan geçmişti. Kadıköy’de oyunda genç Ömer Faruk ilk defa on birde sahaya sürülmüştü. Önümüzdeki sezon Kadıköy’ün yolunu tutacak Mert Hakan, oyunun genelinde de heyecanlı ve tutuktu. Sivas, maça baskılı başladı. İlk 10 dakika dolmadan penaltıdan golü de buldu. Penaltıyı yaptıran stoper oynayan Ozan olmuştu. Golden sonra Sivas, yakaladıklarını atsa maç çabuk bitecekti. İlk 20 dakikadan sonra ev sahibi biraz hareketlendi. Deniz Türüç’ün beceri dolu golüyle de maçın kontrolünü ele aldı. Hasan Ali, Ferdi, Gustavo, genç Ömer Faruk’a arkadaşları ve Vedat Muriç ayak uyduramadılar...

Haberin Devamı

Beklenen hamleler geldi...

Devre biterken sahanın iyilerinden Emre Kılınç, bir ani atakta önce Ozan’ı sonra da Altay’ı avladı. İkinci yarı Fenerbahçe’den beklenen hamleler geldi. Son yarım saatte Ömer Faruk ve Tolgay’ın yerlerine Emre Belözoğlu ve Rodrigues girdi. Bu bölümde yüklenen oyunu riske eden Fenerbahçe, kapanan Sivasspor oluyordu. Fenerbahçe’nin çabaları yeterli olmayınca ucuz yoldan bir maç kaybedildi. İşin özeti Sarı-Lacivertliler yine stoper kurbanı oluyordu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

31. Lig haftasında takımda kendine bir 5 dakika yer bulabilen, genç Ömer Faruk ilk on birde sahaya çıktı. Bu teknik heyetin kararı mı, yoksa Sarı-Lacivertli taraftarların sosyal medya baskısı mıydı?

Maçın starı

Önce penaltı yaptırdı, takımını 2 . golünü attı. İkili mücadelelerde hep galip geldi. Emre Kılınç, transferin şüphesiz yıldızı olur

Maçın olayı

Kadıköy’deki mücadeleye ilk 11 başlayan 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Süper Lig tarihinde Sarı- Lacivert forma ile maça çıkan en genç oyuncu oldu.

Kısa mesaj

Orta saha oyuncularından stoper (Ozan, Gustavo, Jailson), hücumculardan (Deniz, Dirar) sol bek, sağ bek yaratmaya çalışırsan kısa zamanda hedeften şaşarsın. Fenerbahçe‘nin şaştığı gibi.

YORUM YAZ