MENÜ

Stop-er

Abone Ol Google News

Bir takım düşünün yaklaşık 5 yıldır yan yana banko oynayacak iki stoper bulamıyor. Her sene stoper konusunda sıkıntı yaşıyor ama sorunu çözemiyor. Her gelen teknik hoca yeni stoperler alıyor, aldırıyor ama sonu hep hüsran. 2019 sezonu başlamadan Fenerbahçe’nin gündemine Mathias Zanka geliyor. Bu ismi yakından tanıyan Fenerbahçe’nin eski önemli yöneticilerinden biri kulübe bir mail atıyor. Diyor ki, “Zanka Fenerbahçe’de oynayacak düzeyde değil. Mutlaka almak istiyorsanız, en azından bonsevis ödemeyin”. Bu ‘mail’e rağmen Fenerbahçe Zanka’yı kadrosuna katıyor. Zanka, bir sezonda 76 gol yiyen ve küme düşen Huddersfield’dan 2 milyon Euro karşılığında kadroya katılıyor. Referansı ise Comolli. Sonuç malum, hayal kırıklığı.

Haberin Devamı

Papatya falı açılıyor

Fenerbahçe daha sonra Frankfurt’tan 250 bin Euro’ya Simon Falette’i kiralıyor. Bu defa Comolli bu transferi veto ediyor. Bilindiği gibi onun da Fenerbahçe macerası kısa sürüyor. Fenerbahçe sadece yabancı stoper transferi de yapmıyor. Galatasaray’dan Serdar Aziz’i, Malatyaspor’dan Sadık’ı da almayı ihmal etmiyor. Bu sene başında da işe yine stoper transferi ile başlanıyor. Önce Tisserand, ardından da Lemos alınıyor. Gel gör ki alınanlar ve eldekiler ile sürekli oynayacak 2 stoper takıma monte edilemiyor. 13 haftada yeni stoperlerden Tisserand ve Lemos sadece 4 maç yan yana oynuyorlar. Geri kalan haftalarda Erol Bulut stoperler için hep papatya falı açıyor.

Haberin Devamı

Hücumculara sorarım

Aslında Serdar Aziz bu mevkinin banko isimlerinden biri. Ama o da ya sakatlanıyor ya da sık sık kart görüp cezalı duruma düşüyor. Bir takımın yıllardır stoper bulamaması ilginç. Ben olsam bu konuda eski oyuncularımdan faydalanırım. Ama gidip Lugano’ya sormam. Ona sorsam Lemos der. Kime mi sorarım? Stoperleri en iyi tanıyanlara. Yani önemli hücumculara; Anelka’ya, Hooijdonk’a, Kuyt’a, Alex’e sorarım. Çünkü stoperleri en iyi onlar tanırlar.

Fenerbahçe’de sezonun ilk yarısı bitmeden en çok sıkıntı yeni transferlere rağmen geri dörtlünün ortasında yaşanıyor. Ara transferde Fenerbahçe yine yeni stoperler arayacak gibi. Arayacak çünkü defans her an ‘Stop edecek’ gibi..

YORUM YAZ