MENÜ

Ligi unut, Avrupa'yı tut

Abone Ol Google News

Yazıya Jesus’un geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamasını hatırlatarak girelim. Portekizli hoca, ”Büyük takımlar haftada 2 maç yapmaya alışmalı” demişti. Bunu söylerken, kendi takımını ön plana alarak, rakiplerine gönderme yapmıştı.

Haberin Devamı

Bu sene öncelikli olarak Süper Lig şampiyonluğunu hedefleyen Fenerbahçe, şanslı sayılabilecek bir kura ile Avrupa Ligi’nde de kendine grup liderliği hedefini seçti. Fenerbahçe’nin bu hedefe ulaşması çok zor değil. En büyük rakibi Rennes ile deplasmanda alınan beraberlik şansını yükseltiyor. Rennes ile Kadıköy’de final oynamak için diğer 3 maçı kayıpsız geçmek şart. Bu maçların ilki Kadıköy’deki AEK Larnaca maçı. Rakibin toplam değeri 15 milyon Euro. En değerli oyuncusu 2.5 milyon Euro ile yeni transferleri İspanyol Pere Pons. Piyasa değerine bakarak küçümsenecek bir takım değil. Çok koşan mücadeleci bir takım. Genelde kapanıp ani ataklar kovalıyorlar. Dinamo Kiev’i deplasmanda bu oyun planıyla yendiler. Fenerbahçe karşısında da kapanarak oynayacaklar ve kazanmaktan çok kaybetmemeyi planlayacaklar. Her maça değişik 11’ler düşünen Jesus’u bu maçta (8+3) kuralı zorlamayacak. Jesus’un 3 bankosu (Altay, Szalai, Gustavo) dışında yine sahaya süreceği 11’i maç saatinde öğreneceğiz.

Haberin Devamı

12. adam belirleyici olur

Ama oyun planında bir değişiklik olmayacak. 3’lü defans, önde baskı, duran top ustalarıyla Fenerbahçe bir an önce sonuca gitmek isteyecek. Tek dikkat edilmesi gereken ise ligde uygulanan 'Ofsayt taktiği'. Rakip defans arkasına atılacak toplarda sıkıntı yaratabilir. Maç yine kapalı gişe oynanacak. Larnaca’nın tribün baskısından etkileneceği kesin. Yani maçı yönlendirecek kesinlikle 12’nci adam. Fenerbahçe maçın favorisi. Güney Kıbrıs Rum temsilcisinin Kadıköy’de istediklerini elde etmesi çok zor. Fenerbahçe’nin bu maçtaki parolası çok net: Ligi unut, Avrupa’yı tut.

YORUM YAZ