MENÜ

'Kim' vurduya gitti!

Abone Ol Google News

Skora bakıp Fenerbahçe’nin maçı çok kolay kaybettiğini söylemek kolay değil. Pereira’nın yanlış takım tertibi ve geç hamleleri, Kim’in gereksiz gördüğü kartlar ve arkadaşlarını uzun süre 10 kişi bırakışı, Sarı-Lacivertli takımın öne geçtiği maçı kolay yoldan kaybetmesine yol açtı. Fenerbahçe’nin sahaya çıkan ilk 11’nde göze çarpan sürpriz isim Crespo'ydu. Tisserand ve Sosa kulübede, Mesut Özil, Novak ve Crespo sahadaydı. Maça baskı ile başlayan Fenerbahçe golü de Rossi ile bulunca Trabzonspor erken şoka girdi. Golden sonra da baskıya devam eden Fenerbahçe oluyordu.

Haberin Devamı

Kendi alanına kapandı

Trabzonspor’un imdadına yetişen Kim oluyordu. Önce orta sahada bir sarı görüyor, sonra da rakibini gole giderken düşürünce kırmızı kartla dışarda kalıyordu. Serbest atışta Bakasetas’ın yerden giden vuruşunu Altay tutuyor, sonra topla içeri giriyor ve rakibine bir ikram da o yapıyordu. Geride oynanacak 70 dakika vardı. Böyle maçları 10 kişi oynamak elbette kolay değildi. Devre bitti. Pereira ne hikmetse yine hamle yapmadı. Halbuki Tisserand, Sosa, Nazım ve Pelkas yanı başındaydı. İkinci bölümde Fenerbahçe ister istemez kendi alanına kapandı. Trabzonspor’un önemli silahı Nwakaeme sakatlanıp çıkmıştı. Ev sahibi topa sahip olmasına rağmen pozisyon bulamıyordu.

Haberin Devamı

Başında dengesini bozmuştu

Pereira‘nın son 30 dakikada hamle yapmak aklına geldi. Hareketli Valencia’yı dışarı alıp, çalışmayan kanatlara rağmen ne hikmetse Serdar Dursun’u oyuna aldı. Son 15 dakikada Mesut Özil ve Rossi’nin yerlerine Tisserand ve Sosa’yı sahaya sürdü (Yine gecikmiş hamleler). Maça sol stoperde başlayan Novak önce sağ stopere, sonra sol stopere, sonra yine sağ stopere geçiyordu. Tisserand varsa Kim’i sağ stoperde oyuna başlatmak bu oyuncunun da zaten maçın başında dengesini bozmuştu. Her şeye rağmen maç dengede bitecekken, bu defa da takımın gerideki önemli savunmacısı Szalai, arkası dönük Cornelius’a sarılıp, penaltı yaptırınca Fenerbahçe teslim bayrağını çekti. Pereira’nın elindeki kadro kaliteli ama oyuncak değil. Bu takım doğru 11’ler ve doğru hamleler ile hedefe yürür. Aksi takdirde dün gece olduğu gibi, “Kim vurduya gider.”

YORUM YAZ