MENÜ

Heyecan var futbol yok

Abone Ol Google News

Jesus’un tek sürprizi bana göre yaklaşık 2 aydır sahalardan uzak Serdar Aziz’i(kusursuz oynadı) ilk 11’e koyuşu oldu. Onun dışında yine 3’lü defans ile oynayan Fenerbahçe’de kanatların sorumluluğu da Ferdi ve Lincoln’e verilmişti. N’Koudou ve Ghezzal’ın olmayışı Beşiktaş’ı ofansif yönde sıkıntıya soktu. Düşünün ilk 45 dakikada Altay’ın kurtardığı pozisyon yoktu. Fenerbahçe, rakip sahada oynamasına rağmen önde baskılı planını yine uyguladı. Beşiktaş’ın ilk yarıdaki hücum girişimlerinde sürekli ofsayta takılması ve buna çare üretememesi ilginçti. Fenerbahçe’nin ofansif oyuna daha çok ilgi gösterdiği yarıda gol göremedik. Jesus, zengin kulübeye rağmen yine devre arası hamle yapmadı.

Haberin Devamı

Hamleler, hareketlendirdi

Oyunun ikinci bölümünde de Fenerbahçe önde baskılı oyununu sürdürürken, Beşiktaş rakibinin açıklarını kovaladı. Hocalar golsüz giden oyunda son 20 dakikada hamleler yapmaya başladı. Portekizli hoca Crespo, İrfan Can ve Pedro’nun yerlerine Mert Hakan, Osayi veBatshuayi’yi oyuna aldı Ofansif oyunda geride kalış ve taraftar isteği ile Valerien İsmael’de hamleler yaptı. Ghezzal (Muleka), Tayfur (Salih) Gedson (Delle Alli) değişikliklerini yaptı. Bu hamlelerden sonra en azından Beşiktaş ofansif kıpırdanmaya başladı. Ghezzal’ın sahneye çıkmasıyla Beşiktaş rakip kale önünde net pozisyonlar buldu.

Haberin Devamı

Kazaya uğramamak için...

Fenerbahçe’de kazaya uğramamak adına kontrollü oynamaya başlayınca heyecanı bol ama futbolu tatmin etmeyen ezeli rekabet başladığı gibi bitti. İki tarafında beraberliğe fazlaca üzüldüğünü sanmıyorum. Ancak Jesus’u göklere çıkarmak için böyle ciddi maçları ve sonuçlarını görelim derim.

YORUM YAZ