MENÜ

Güle oynaya

Abone Ol Google News

Maça golle başlamak elbette büyük avantaj. Hele bir de maçı deplasmanda oynuyorsanız. Fenerbahçe zorlu Ankaragücü mücadelesine oyunun hemen başında Batshuayi’nin attığı golle başladı. Jesus’un 11’inde yine alıştığımız rotasyonlar vardı. Larnaca maçından 5 oyuncu dışarda kalmış, Crespo, Osayi, İrfan Can, Valencia ve Batshuayi sahaya ilk 11 çıkmışlardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ezberlenen oyun planını rakipleri şimdilik çözemiyor.3’lü defans ile geride geniş alanlar bırakan Fenerbahçe’nin bir başka gizli silahı da, “ofsayt taktiği.” Ankaragücü’nün dünkü oyunda attığı 2 gol de bu taktiğe takıldı. İlk 25 dakika dolarken İrfan Can’ın kaleye yolladığı topu kaleci Gökhan yumurtlayınca Ankaragücü’nün gardı düştü. Fenerbahçe ise gardı düşen rakibine büyük üstünlük kuramadığı gibi kalesinde de fazlaca tehlike yaşadı.

Geç hamleler yaptı

Orta alan yükü Crespo’ya yükleniyor. Lincoln, Valencia etkisiz, Batshuayi ileride yalnız kalıyor, Osayi ve Ferdi kanatlarından hücum geliştiremiyordu. Kötü futbol görüntüsüne rağmen Jesus’un hamlelerini geç yapmasını da anlamış değiliz. Son 25 dakikayı beklemek niye? Pedro(Batshuayi), Rossi (Valencia), İsmail Yüksek (İrfan Can) hamleleri olmayan ofansif oyuna biraz renk kattı hepsi o kadar.

Haberin Devamı

Evinde oynayan Ankaragücü ise etkisiz rakibi karşısında ne ofansif ne de defansif oyunda sahne alamadı. Fenerbahçe zorlu Ankara deplasmanını kendini fazla zorlamadan, “Güle oynaya” kazandı. 'Deplasmanda 3 gollü galibiyet alan bir takım, fazlaca eleştirilmez' deyip noktayı koyalım.

YORUM YAZ