MENÜ

Gidenler değil gidecekler önemli

Abone Ol Google News

Pereira’nın ilk raporu sonrasında Fenerbahçe’den 4 oyuncu yeni sezonda takımda olmayacak. Kim bunlar? Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin. Sürpriz mi? Değil. Ancak bu karar Fenerbahçe’nin kadro sorununu ve yeniden yapılanmasını çözmüyor. Çünkü gidenler değil, gidecek olanlar önemli. Bu liste bir hayli kalabalık.

Haberin Devamı

Randıman alınamadı

Tisserand, Lemos, Zanka, Zajc, Dirar, Perotti ve Samatta ‘gidiyoruz’ deseler ‘dur’ diyen çıkmaz. Samatta’nın durumu daha da ilginç. Samatta satın alma opsiyonlu kiralandığı için kulübüne de 6 milyon Euro ödenerek bonservisi alındı. Fenerbahçe imza attırdığından bugüne kadar bu oyunculardan büyük bir randıman alamadı. Alamadığı gibi bu oyuncuların kulübe maddi olarak büyük yükü de var. Fenerbahçe Yönetimi, sözleşmeleri olan bu yabancıları bedavaya göndermek istemiyor. Gönderse bile futbolcular gitmek istemez.

Hareket kabiliyeti kısıtlı

Çünkü Fenerbahçe ile olan kontratları çok sağlam. Oynamasalar bile garanti paraları var. Ayrıca Fenerbahçe elindeki yabancıları çıkarmadan, kadroya yenilerini alamıyor. Bu da büyük sıkıntı. Teknik direktör Pereira oyuncu istiyor, yönetimin hareket kabiliyeti kısıtlı. Başkan Ali Koç umut dolu mesajlar dağıtıyor, yüzü hep gülüyor ama içinden neler geçiriyor Allah bilir. Kısacası Fenerbahçe için gidenler değil, yeni gidecekler çok daha önemli..

Haberin Devamı
YORUM YAZ