MENÜ

Fenerbahçe'yi yenmek zor

Abone Ol Google News

İlk iki haftayı galibiyetle kapatan Altay ve Fenerbahçe’yi kantara çıkaracak ilginç bir 90 dakika izledik. Kurt hoca Mustafa Denizli eski takımının gücünü bildiğinden 5-4-1 düzeniyle takımını sahaya sürmüş ve oyunu kendi alanında kabul etmişti. Pereira’nın sistemi belliydi. Geri 3’lü orta alana yakın oynayacak, önde baskı yapılacak, top rakibe verilmeyecek, kenarlar sürekli ileri geri koşacaktı.

Haberin Devamı

Önde baskı ile Fenerbahçe ilk 45 dakikada topa yüzde 70 sahip olmasına rağmen rakip duvarı aşamadı. Tisserand, Kim ve bilhassa Szalai’nin kritik müdahaleleri ise rakibe hiç göz açtırmadı. Gustavo’yu da unutmamak lazım. Sonuç ne olursa olsun, Pereira genelde devre arası hiç hamle yapmıyor. Yine yapmadı. İlk 45 dakika vasatın üzerine çıkamayan Osayi ve Ferdi, hocanın vazgeçilmezleri. Genç Muhammed’i de ısıtmaya devam ediyor. Osayi ve Ferdi, ikinci yarı hocalarının yüzünü güldürenler oluyordu. Kazandığı topu mükemmel bir vuruşla devre başı ağlarla buluşturan Ferdi, kilidi de açıyordu. 2. golde de başrol oyuncuları Osayi ve Ferdi oluyordu. İki farktan sonra Altay biraz hareketlendi ama iş işten geçmişti. Pereira her futbolcusuna şans veriyor. Serdar Aziz, Samatta, Zajc ve Mert Hakan maça kulübede başlayıp, sahada bitirdiler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe artık takım oldu. Onun için futbolcuları değil, takımı konuşuyoruz. Maçtan sonra kadroda yok diye Mesut Özil’in konuşulduğu duydunuz mu? Koşan ve coşan bu Fenerbahçe’yi yenmek artık kolay değil.

YORUM YAZ