MENÜ

Fener nefes aldı

Abone Ol Google News

Kim ne derse desin Erol Bulut aslında şansız bir teknik adam. Süper Lig’in ilk yarısı bitecek henüz ideal 11'i oluşturamadı.

Haberin Devamı

Stoper buluyor, sol bek sakatlanıyor, sol bek buluyor, stoper bulamıyor, orta saha tamamlanıyor, forvet eksiliyor, forvet tamamlanıyor, orta alan kan kaybediyor. Kasımpaşa maçına çıkan 11 de böyle oluşmuştu. Gustavo stoper, Sadık sol bek oynuyordu. Bu kadrodan mükemmel futbol değil, sonuç bekleniyordu.

Fenerbahçe’nin oyun planı basitti. Topu rakibe ver, üstüne gelsin, baskı yap, topu kap, ani atak ve sonuca git. İlk 45 dakikada bu plan tuttu ve Thiam’ın beceri dolu vuruşları işi bitirdi. Koita’sız Kasımpaşa ise kendi evinde hücum fakiri idi. Fenerbahçe’de geri dönen Valencia takıma şart. Pelkas çok hareketli ve asistleri ile öne çıkarken, Sinan istekli, Ozan Tufan yorgun gözüktü.

Mert Hakan eski günlerini arıyordu. Thiam ise attığı gollerle ilk 11 için 'Beni unutmayın' der gibiydi. Oyunun ikinci bölümünün ilk bölümden farkı yoktu. Erol Bulut maç eksiklikleri olan oyuncuları sırayla sahaya sürdü, (Sosa, Samatta, Cisse, Ferdi) Kasımpaşa için ise maç zaten ilk bölümde bitmişti. Ferdi Kadıoğlu’nun attığı gol ise maçın son renkli görüntüsü oldu.

Haberin Devamı

Zor sandığı maçı çok kolay kazanan Fenerbahçe de Alanyaspor maçı öncesi derin bir nefes aldı.

Gecenin sorusu

Bir takım düşünün 5 yıldır yan yana oynayan 2 stoper bulamıyor. Geçen sezon Jailson’a müracaat edenler bu sene Gustavo’yu bu role soyunduruyorlar. Stoper Lemos kulübede oturuyor. Yokmu bu işe kökten çözüm bulacak bir futbol aklı?

Maçın starı

Hem asistleri hemde mücadelesi ile Pelkas maçın öne çıkan ismiydi. Ancak attığı şık gollerle galibiyeti getiren Thiam takım arkadaşını bir adım geçti.

Maçın olayı

90 dakika boyunca rakip ciddi olarak üstüne gelmiyor. Oyun kontrolün altında. Maçın dönme şansı yok. 5 oyuncu değiştirme hakkın var. 10 dakikacık olsa da kulübedeki gençlerden(Ömer Faruk, Uğur Yıldız, Eyüp Akcan) birini sahaya sürmek çok mu riskli?

Kısa mesaj

Kazanan daima haklıdır. Galip gelince hatalarını fazla görmezsin. Ancak dünkü maç Fenerbahçe’yi rehavete sürüklemesin. Sahada onu hiç zorlamayan bir Kasımpaşa vardı. Erol hoca ve yardımcıları maça bu gözle bakmalı.

YORUM YAZ