MENÜ

Emre Bulut!

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu ligin 32. haftasında Erol Bulut’un yerine direksiyona geçti. İlk sınavı ligin en zayıf takımlarından Denizlispor’a karşıydı. Fenerbahçe zayıf rakibini Samatta’nın golüyle geçti. İlk maç ilk heyecan diye yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Sonra Malatya deplasmanına gidildi. Rakibin banko oynayan 5 önemli eksiği vardı. Fenerbahçe favori idi. Ancak Belözoğlu da Erol Bulut gibi kadro ile oynamaya başladı. O maçta Pelkas, Mert Hakan ve en önemlisi Sosa yedek, Gustavo sahadaydı. Maç berabere bitti ve çok önemli 2 puan kaybedildi.

Bir hafta sonra Kadıköy’de Gaziantep maçı kazanıldı. 3-1’lik skora rağmen Fenerbahçe maçta ecel terleri döktü.

Belözoğlu’nun ilk 11 tercihi ve yanlış hamleleri gündeme gelmedi.

Hamleleri eleştirildi

Ardından Başakşehir deplasmanına gidildi. Edin Visca son dakikada penaltıyı atsa, Fenerbahçe de havluyu atacaktı.

Şans Fenerbahçe’ye gülmüştü.

Bir sonraki hafta BAY geçildi.

Ardından Kadıköy’e Kasımpaşa geldi. Fenerbahçe devreyi 3-1 önde kapattı. Maç rahat geçiyordu. Sonrasında Emre Belözoğlu’nun anlaşılmaz hamleleri geldi. Mert Hakan-Sinan Gümüş, Ozan Tufan-Gustavo, Valencia-Thiam değişiklikleri rakibi maça ortak etti. Rahat giden maç 3-2 kazanıldı. Kazanan takım ve hocası fazla eleştirilmezdi, öyle de oldu.

Haberin Devamı

Alanyaspor deplasmanında Fenerbahçe yine önemli 2 puan bıraktı. Gökhan Gönül’ün kırmızı kart gördüğü maçta alınan beraberlik yine de çok can sıkmadı.

Fenerbahçe, Erzurumspor’u 3-1 yenerken Kadıköy’de 4’te 4 yapıyordu. Ancak maçın son bölümünde Emre Belözoğlu’nun Samuel, Samatta, Novak ve Gustavo hamleleri bu defa eleştiriliyordu. Çünkü güle oynaya giden maç bile sıkıntıya giriyordu.

Devler Ligi de mucize

Geçen hafta 90+6’da kazanılan Ankaragücü maçı ise Emre Belözoğlu’nun bir başka şansıydı. O maçın 2. bölümünde yaptığı hamleler de eleştirilere açıktı. Fenerbahçe’nin bir başka şansı da lider Beşiktaş’ın beklenmedik puan kayıpları idi.

Son 2 haftaya girilirken, Fenerbahçe camiası ve taraftarları şampiyonluk için fazlaca ümitlenmeye başladılar.

Ta ki Sivasspor maçına kadar. Fenerbahçe ayağına kadar gelen büyük bir kısmeti tepiyor, kazansa şampiyon olacağı maçı kaybediyordu. Kaybetmekle kalmayıp, 3. sıraya düşüyor, Şampiyonlar Ligi şansını da mucizelere bırakıyordu.

Görüldüğü gibi Emre Belözoğlu işe iyi başladı. Ancak ilk 11 tercihleri ne kadar doğruysa (Ankaragücü maçı hariç, Ozan’ı maça sağ bekte başlattı) sonradan yaptığı yanlış tercihler ve hamleler ile sınıfı geçemedi. Belözoğlu gibi başladı, Bulut gibi bitirdi.

YORUM YAZ