MENÜ

Boliç'ten Sosa'ya...

Abone Ol Google News

1995-96’da Fenerbahçe sezona şampiyonluk parolası ile iddialı başlıyor. Başkan Ali Şen takımın başına Brezilyalı Carlos Alberto Parreira’yı getiriyor. Bir sezon önce Gaziantep formasıyla gol kralı olan Elvir Boliç de kadroya katılan isimlerden biri oluyor. Lig başlıyor, Parreira ideal 11’inde Boliç’e fazla şans vermiyor. Başkan Ali Şen durumun farkına varıyor ve olaya müdahale ediyor. Önce oyuncusuyla bir görüşme yapıyor. Bu görüşmede Boşnak oyuncu başkanına, “Beni Bursaspor istiyor, hoca beni genelde hamle oyuncusu olarak görüyor, bırakın beni gideyim” diyor. Başkan Şen oyuncusuna moral veren bir konuşma yapıyor ve kendisini bırakmayacaklarını söylüyor.

Haberin Devamı

‘5 maç banko oynat’

Olayın devamını da Ali Şen’den öğreniyoruz: “Boliç’le görüştükten sonra Parreira’yı eve çağırdım. Ona 5 maç Boliç’i hiç kenara almadan oynatmasını söyledim. Hoca sezon başı kampından beri Boliç’i tutmuyordu. ‘Bu senin kararın olsun, kendi kalesine gol atsa bile onu dışarı almayacaksın’ dedim. Hocamız çok kibar bir insandı, bana itiraz bile etmedi. Daha sonra Boliç’e, ‘5 maç banko oynayacaksın, kendini göster’ dedim. Bu kararın da Parreira’ya ait olduğunu belirttim. Hocanın ezilmesine izin veremezdim. Boliç o sene 22 gol attı ve şampiyon olduk. Daha sonra Avrupa Kupalarında 40 yıldır kendi evinde yenilmeyen Manchester United’ı Boliç’in golüyle devirdik.”

Haberin Devamı

Kulübe lider oyuncuyu bozar

Bunları niye yazdım, biraz konuyu açayım. Bugünlere gelirsek, Fenerbahçe kadrosundaki en önemli oyunculardan biri Sosa. Ancak bugüne kadar Fenerbahçe ondan yeterince faydalanamadı. Sosa bu takımın banko oyuncusu, hatta kaptanı olmalı. Lider özellikli oyuncuları kulübeler bozar. Boliç olayının en yakın şahitlerinden biri de Erol Bulut hocadır. Çünkü 1995-96’nın şampiyon kadrosunda yer almış Boliç’in de takım arkadaşıdır. Ali Şen’in Parreira ile geçmişte yaptığı görüşmeyi, bugün Ali Koç hocasıyla yapar mı bilemem. Benim bildiğim, şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe’nin Sosa’ya her zaman ihtiyacı olacağı ve olduğudur.

YORUM YAZ