MENÜ

Yurtdışındaki maçlara artık 'jet' gibi gidiliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Özel jetlerde koltuk kiralama imkânı sunduklarını söyleyen Jetforme Kurucu Ortağı Ceki Kıymaz, “Böylece İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya’daki futbol maçlarını yerinde izlemek isteyenlere kolayca uçma imkânı sağlıyoruz” dedi. Türkiye’de mayıs ayında hizmet vermeye başladıklarını belirten Kıymaz, Jetforme fikrinin çıkış noktasını ise şöyle anlattı: “Özel jeti olan şirketlerin gerçekleştirdikleri birçok uçuşta uçakların boş koltuklarla gidip geldiğini fark ettik. Özel jetlerin doluluk oranlarındaki düşüklük, bu fikrin doğmasına sebep oldu.” Jetforme olarak, ‘yolcu’ ve ‘jet sahibi’ olmak üzere iki tür hizmet sunduklarını ifade eden Kıymaz, “Yolcular ve jet sahipleri, belirlemiş oldukları zaman dilimi ve lokasyonla web sitemizin yanı sıra mobil uygulamamız üzerinden uçuş oluşturabiliyorlar” dedi.

Bine yakın jeti var...

Portföylerinde yaklaşık bine yakın özel jet bulunduğunu kaydeden Kıymaz, “40’ın üzerinde ülkeye seyahat edebilme ve sefer oluşturabilme imkânı sunuyoruz. İlk etapta Avrupa, Orta Doğu ve Rusya’ya sistem üzerinden uçuşlarımıza başladık. Yakında uygulamamız tüm dünyada kullanıma açılacak” diye konuştu. Kıymaz, futbol maçlarına yönelik verdikleri uçuş hizmetleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Jetforme olarak, zamanla yarışan, kalabalığa karışmak istemeyen, mahremiyetine önem veren ve özel jetin konforundan yararlanmak isteyen yolculara hitap ediyoruz. Hem özel jeti kiralama hem de özel jetlerde koltuk kiralama imkânı sunuyoruz. Yolcular böylece, futbol müsabakalarının oynandığı yere ve saatine göre uçuş oluşturabiliyor.”

‘Aynı gün geri dönme imkânı sunuyoruz’

Jetforme ile yolcuların; diledikleri lokasyona istedikleri saatte uçuş yapabildiğini söyleyen Ceki Kıymaz, şöyle devam etti: “Ayrıca yolcularımıza istedikleri takdirde, gittikleri yerde konaklama veya aynı gün özel jet ile geri dönme imkânı da sağlıyoruz. Sunduğumuz hizmetle yolcularımız, tarifeli uçuşların olmadığı destinasyonlar arasında da seyahat edebiliyor. Aktarmasız uçuş seçeneğimiz ise zamanı iyi kullanabilmek açısından uygulamanın sağladığı avantajlar arasında öne çıkıyor. Örneğin Konya’dan Paris’e uçmak isteyen yolcu, Jetforme ile dilediği gün ve saatte aktarmasız olarak uçuşunu gerçekleştirebiliyor.”

‘Spor dünyası bizim için çok önemli’

Yolculara en iyi servisi en özel fiyatlarla sunmak için önde gelen operatörlerle çalıştıklarını belirten Ceki Kıymaz, “Planlı uçuşlarımız, iniş ücretini ve gerekli vergileri içeriyor. Sabit bir fiyat yok. Uçuş bedeli; uçak tipi, uçuş süreleri ve menzile göre belirleniyor. Koltuk fiyatı olarak ise ortalama Business Class’ın biraz daha üstünde bir fiyat skalamız bulunuyor” dedi. Kıymaz, şöyle devam etti: “Spor dünyası bizler için çok önemli. Bu alandan çok fazla talep alıyoruz. Spor kulüplerinin yöneticileri, futbolcuların dışında taraftarlara da hizmet veriyoruz. Jetforme ile seyahat edenler, uçağı bekletip maç sonrasında aynı uçakla hemen geri dönebiliyorlar. Taraftarlar, konforlu seyahatin yanı sıra maç heyecanını ve coşkusunu konaklamaya gerek kalmadan yerinde yaşamış oluyor. Spor müsabakalarından sürpriz doğum günü organizasyonlarına, balayından hafta sonu programlarına kadar tüm seyahatlerde hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.”

Özel yemek mönüsünden göz maskesine...

Şirketin kısa süre önce kurulduğunu dile getiren Ceki Kıymaz, “Henüz çok yeniyiz. İlk günden beri çok olumlu geri dönüşler aldık ve talepler gittikçe artıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor olmamızın da etkisiyle Jetforme’ye olan ilgi gün geçtikçe daha da yoğunlaşıyor” dedi. Kıymaz, şu bilgileri verdi: “Yolcularımıza; havayolu şirketlerince ‘Business Class’ ya da ‘First Class’ kapsamındaki sunulan içecek ikramı, özel yemek mönüsü, yatırılabilir koltuklar, göz maskesi gibi hizmetleri biz de sunuyoruz. Ve bunları bir adım daha ileriye taşıyoruz. Dünyaca ünlü isimlerin kullandığı özel jet terminallerini en ekonomik şekilde tahsis ediyor ve pasaport işlemlerini 5 dakika gibi kısa bir sürede hallediyoruz. Ayrıca, kalkış ve iniş yapılan alanda yolcular, Jetforme’nin görevli özel yer hizmetleri ekibi tarafından karşılanıyor ve ihtiyaçlarıyla özel olarak ilgileniliyor.”

Doğa ve fitness tutkunları için...

Ekim ayında sunacağı yeni temalarla sonbahara ‘hareket’ katmayı amaçlayan Tchibo, doğa ve spor tutkunlarını da unutmamış. Şirket yeni temasıyla, doğa yürüyüşlerine özel olarak hazırladığı kıyafetleri, spor ekipmanlarını, pratik egzersiz ürünlerini takipçileriyle buluşturacak. Marka yetkilileri, “Tchibo olarak, ekim ayında, son da olsa baharı, rengârenk tekstil ürünleri ve aksesuarlarla karşılamaya davet ediyoruz. Sağlığına dikkat eden ve sporu ihmal etmeyenlere hitap eden ‘fitness’ temalı ürünlerimiz ise yaz kış doğayla buluşmaktan vazgeçemeyenleri hedefliyor” diyor.

1949 yılında kuruldu

8 ülkede binden fazla mağaza, 22 bin 300 satış noktası ve internet mağazaları ile hizmet veren Tchibo, 1949 yılında Hamburg’da kurulan bir aile şirketi. Çok kanallı dağıtım sistemine sahip şirketin dünya genelinde 12 bin 200 çalışanı bulunuyor. Tchibo, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Polonya’da kavrulmuş kahve pazarında da önemli bir paya sahip.

Canon, spor fotoğrafçılığını anlatacak

Canon Europe, Köln’de gerçekleşecek, ‘photokina 2016’ Fuarı ile ilgili etkinlik planlarını açıkladı. Şirket bu fuarda, EOS 5D Mark IV ürününü sergiliyor olacak. Ayrıca bununla birlikte, PIXMA serisinin tamamı ve kişiselleştirilmiş foto albümlerinin profesyonel baskısı ve ciltlenmesine yönelik bir hizmet olan hdbook’lar da fuardaki yerini alacak. Canon standının en dikkat çekici noktası ise, 180∞’lik ekran olacak. Şirket burada yeni marka kampanyası City Surfing’in (Şehir Sörfü) gösterimini yapacak. Canlı seminer programı ile katılımcılar, farklı fotoğraflama stilleri ve tekniklerini kullanarak bu tür ilgi çekici görüntüler çekebilmek için gerekli olan bilgileri dinleme imkânına sahip olacak. Fuarda sunum yapacak isimler arasında ünlü spor fotoğrafçısı Samo Vidic de var.

Akıllı görüntüleme

Canon Europe, Tüketici ve Profesyonel Görüntüleme Başkan Yardımcısı Alessandro Stanzani, fuarla ilgili şunları söylüyor: “Canon’un amacı fotoğrafçılara görüntünün evrensel dili aracılığıyla yaşamlarını kayda geçirmeleri, saklamaları, yazdırmaları ve paylaşmaları için ilham vermek ve onlara bunun araçlarını sunmak. Fuarda akıllı görüntüleme ürünlerimizi sergileyeceğimiz için heyecanlıyız ve umarız en iyi çekimlerinin peşine düşmüş olan fotoğrafçılara ilham verebiliriz.”

Şirketlere özel maraton

Etkileyici tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile ‘Tarihi Likya Yolu’, ultra maraton rotaları arasında öne çıkıyor. Türkiye’de düzenlenen ilk ‘ultra maraton’ olma özelliğine sahip ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ da, yüksek mücadeleye dayalı spor kavramını uluslararası koşucularla Likya’da buluşturacak. Maraton, Fethiye Ölüdeniz’den başlayacak ve Phaselis antik kentinde son bulacak. Maraton kapsamında katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda 6 farklı kategori hazırlanmış. Böylece herkese bu maratonun bir parçası olma ve heyecanlı atmosferi yaşama imkânı sunuluyor.

Kurumsal yarışlar

Bu kategorilerden birisi de ‘kurumsal yarışlar’. Şirketlere özel hazırlanan bu kategori, takım ruhunu zor şartlarda test etmek için bir fırsat sunuyor. Kurumsal yarışlarda 4 kişilik takımlardan oluşacak ekipler 4 gün boyunca yarışacak. Her takım üyesi günlük ortalama 10-15 kilometre koşacak. Yiyecek-içecek ihtiyacı organizasyon tarafından karşılanacak ve ekiplere eşya ve diğer malzemelerinin taşınması konusunda da destek verilecek. Maratonun destekçileri arasında ise, Under Armour, Garmin, Antur Mice, Acıbadem Mobil sağlık hizmetleri, Damla Su, Unifood, Europcar, Arvento mobil takip sistemleri, AndOutdoor ve Argos var.

Sonbaharın gözdesi yine sneaker

Popülaritesi her geçen gün artan ve klasik, spor, her zevke hitap eden sneakerlar yine gözde. Sonbaharı yeni sezon koleksiyonuyla karşılayan Deichmann da sneakerlar’ı unutmamış. Markanın yeni sneaker koleksiyonunda siyah beyaz gibi klasik renklerin yanı sıra; gold, bronz ve gümüş renkli modeller var. Jean, etek ve elbiselerle uyum gösteren sneakerlar, bu sezon da gardıroplarda hâkimiyetini koruyacak gibi görünüyor. Deichmann’ın koleksiyonunda son yılların yükselen trendi ve her mevsimin vazgeçilmezi sneakerlar ağırlık gösterirken, her kombinle uyum sağlayan babetler, Chelsea botlar ve oxfordlar da var.

YORUM YAZ