MENÜ

‘Yelken sporunun gelişmesini hedefliyoruz'

Abone Ol Google News

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta şampiyonluğa ulaşan Pegasus Yelken Takımı ile ilgili olarak Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, “Öncelikli hedefimiz şirketimiz içerisinden sporcular yetiştirmek, bu sporun ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak” dedi.

Haberin Devamı

Dikkat, koordinasyon gibi birçok beceriyi bünyesinde barındıran yelken sporu, her yaşta öğrenilebilecek ve hayat boyu yapılabilecek bir spor dalı. Ancak üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde maalesef bu spor dalı yeterince bilinmiyor. Her yıl istikrarla sürdürülen başarılı organizasyonlar ve şirketlerin de takımlar oluşturmasıyla birlikte, değeri yavaş yavaş anlaşılmaya başlıyor. Son olarak Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta kendi sınıfında şampiyonluğu elde eden Pegasus Yelken Takımı’nı Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane’ye sorduk...

3 Pegasus Yelken Kulübü ne zaman kuruldu?

Pegasus Yelken Kulübü, 2015 yılında şirket çalışanlarımız tarafından kuruldu. Kulübün öncelikli hedefi, şirketimiz içerisinde yelken sporunu tanıtarak yeni sporcular yetiştirmek ve dolayısıyla bu sporun ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak. Takımda daha önce yelkenle ilgilenen arkadaşlarımız olduğu kadar, yelken sporuyla profesyonel anlamda ilk kez Pegasus Yelken Kulübü sayesinde tanışan arkadaşlarımız da var. Şu anda takımda aktif olarak yarışan 17 sporcumuz mevcut. Eğitim süreçleri tamamlanınca katılacak 8 kişiyle birlikte toplamda 25 sporcudan oluşan bir büyüklüğe ulaşacağız. Geçtiğimiz 5 senelik süreçte 150`ye yakın çalışanımız, Pegasus Yelken Kulübü ile yelken sporuna ve denizciliğe adım attı. Çalışanlarımızla beraber aileleri için de eğitim fırsatları sunuyoruz. Böylece çalışanlarımız, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yeni bir spor dalını keşfetmiş oluyor.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

3 Yelken, erkek ağırlıklı bir spor dalı olarak biliniyor...

Yelken, lisanslı sporcuların üçte birinden azının kadın olduğu ve ne yazık ki erkek ağırlıklı olarak görülen bir spor. Ama cinsiyet dengesi, her alanda olduğu gibi bu alanda da bizim için çok önemli. Biz Pegasus Hava Yolları olarak, 2019 yılının Kasım ayında IATA’nın “25by2025” girişimini dünyada ilk imzalayan hava yolu şirketlerinden biri olduk. Bu girişim, IATA üyesi hava yollarının sektördeki üst düzey veya kadınların temsilinin az olduğu rollerde kadınların temsilini 2025 yılına kadar yüzde 25 veya en az yüzde 25’e kadar artırması için oluşturulan gönüllü bir girişim. Bu imza, Pegasus’a istihdam haricinde başka alanlarda da cesaret verdi. Pegasus Yelken Kulübü’ndeki çalışma arkadaşlarımız, şirketimizde olduğu kadar denizde de kadınların sayısını artırma hedefiyle Pegasus Kadın Yelken Takımı’nı kurdular. Kadın sporcularımızın tamamı amatör olarak yelkene başladı. Şimdi ise günbegün yarış deneyimi kazanarak amatörlükten profesyonelliğe doğru sağlam adımlarla ilerliyorlar. Ülkemizde yelken erkek ağırlıklı bir spor dalı olarak gözükse de biz takımımızdaki sporcuların yüzde 50’sinin kadınlardan oluşmasından büyük bir gurur duyuyoruz.

Kokpitten kabine, teknikten yer işletmeye...

Haberin Devamı

Takımdaki sporcular hangi departmanlarda görev yapıyor?

Yelken takımımız 2015’ten bu yana oldukça büyüdü; erkek ve kadınlardan oluşan karma bir ekibimiz var. Kokpitten kabine, teknikten yer işletmeye, finanstan bilgi teknolojilerine, ticaretten insan kaynaklarına kadar birçok departmandan farklı pozisyonlarda çalışanımız takımda yer alıyor. Takımda kaptan pilotumuz da var, insan kaynakları uzmanımız da, yöneticimiz de...

‘İstanbul BCT Cup 2020 şampiyonu olmayı başardık’

Hangi yarışlara katılıyorsunuz? Şu ana kadar elde ettiğiniz başarılar neler?

Pegasus Yelken Takımımız tüm yarış organizasyonlarını yakından takip ediyor ve sene içerisinde olabildiğince çok yarışa katılmaya çalışıyor. 2016 yılında ilk kez katıldığımız Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta sınıfımızda 2. olduk. Bu sene ise hem kendi sınıfımız olan, “IRC 3 Sınıfı” hem de “İstanbul BCT Cup 2020” şampiyonu olmayı başardık. Kadın takımımız da bu sene ilk defa Deniz Kızı Uluslararası Kadın Yelken Kupası’na katılarak parkurda yerini aldı. Biz, onları her zaman destekliyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz.

YORUM YAZ