MENÜ

Voleybol, bisiklet ve e-spora Vestel desteği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk Milli Voleybol Takımları’nın ana sponsoru olan Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, voleybolun yükselişine katkıda bulunmak için bu işbirliğini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Artık Türkiye’deki Bayanlar Voleybol Ligi, birçok Türk yıldızın yanı sıra, kulüplerimizin transfer ettiği dünya çapında başarılı sporcularla çok daha değerli bir düzeye geldi” dedi.

Erdoğan, “Başarısı her geçen gün artan Türk voleyboluyla, Türkiye’nin teknoloji alanında uzun yıllardır ihracat şampiyonu olan Vestel’in güçleri birleşti. Biz Türk sporu ve voleyboluna katkı sağlamak için bu yola çıktık” diye konuştu. Türk voleyboluyla yaptıkları kapsamlı işbirliğinin yanı sıra bisiklet ve espora da destek verdiklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Vestel üstlendiği misyonla spora her zaman destek verdi, vermeye de devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 51 ve 52’nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turları’na sponsor olarak, bisiklet sporuna destek verdik. Geniş kitlelere hitap eden bu spora yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Spor ve teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda e-spora destek vermeye başladıklarını anlatan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “E-spor, teknolojimiz ile destekleyeceğimiz oldukça önemli bir spor dalı. Ve bu sektörün gelişimine teknolojimizle de katkıda bulunmak istiyoruz. Vestel olarak, spor ve teknolojinin bir arada olduğu e-spor LoL Şampiyonluk Ligi’nin partneri olmanın bizim için uygun işbirliklerinden biri olduğunu düşünüyoruz.”

Plaj voleyboluna destek

Bu arada voleybola verdikleri desteğin Sultanlar Ligi ile sınırlı olmadığını belirten Turan Erdoğan, “Aslında Türkiye Voleybol Federasyonu’na (TVF) sponsor olduk diyebiliriz. Sultanlar Ligi’ne ismimizi vermemizin yanı sıra, Erkekler 1. Ligi olan Efeler Ligi ile TVF’ye ait diğer müsabaka ve organizasyonların da resmi sponsoru olduk” dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Hedefimiz, voleybolu her alanda, yaşta ve cinsiyette destekleyerek marka değerine katkı sağlamak. Ayrıca Vestel olarak TVF tarafından her sene düzenlenen ve Pro BeachTour olarak adlandırılan Plaj Voleybolu Şampiyonaları’nda da resmi sponsor olarak yerimizi alıyoruz. Öte yandan Türk Milli Voleybol Takımları ana sponsoru ve TVF tarafından organize edilmekte olan diğer müsabaka ve organizasyonların da resmi sponsoru olduk.”

‘Bisiklet yolu ekimde tamamlanacak’

Bisiklet sporuna katkılarının sadece Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile sınırlı olmadığını anlatan Turan Erdoğan, şöyle devam etti: “Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Manisa’da 41 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu da inşa ediyoruz. Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Altyapının hazırlanmasının ardından Vestel olarak bisiklet yolunu hem AB standartlarına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına göre kaplayacağız ve Vestel City’de üretilen yerli malı LED’ler ile aydınlatacağız. Türkiye’de bir ilk olan bisiklet yolu projemizin ekim ayında tamamlanması planlanıyor.”

‘Marka değerine katkı sağlıyor’

Türkiye Voleybol Federasyonu ile yaptıkları işbirliğinin, iki tarafın da marka değerine katkıda bulunduğunu söyleyen Turan Erdoğan, “Vestel olarak sponsorluklardaki ilk amacımız, işbirliği yaptığımız spor dalına her alanda destek vermek. Elbette doğru işbirliklerini hayata geçirdiğiniz zaman, her paydaş için olumlu geri dönüşü oluyor” dedi. Erdoğan, gelecekte spora yönelik yeni yatırım ve destek hedefleriyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “İlerleyen zamanlarda neler olur bilemeyiz ama şu an için voleybol, bisiklet gibi spor dallarıyla işbirliği yapmak bizi memnun ediyor. Ayrıca gençlerle sürekli iletişimde olan marka kimliğimizle örtüşen e-spora destek vermeye de devam edeceğiz.”

13 Avrupa, 4 dünya şampiyonluğu var

-Vestel, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) ana sponsoru olarak, 2016-2017 sezonu ve önümüzdeki sene için Türkiye’nin en üst Bayanlar Voleybol Ligi olan ‘Sultanlar Ligi’ne ismini verdi. Sultanlar Ligi, artık ‘Vestel Venus Sultanlar Ligi’ olarak adlandırılıyor.

-Türkiye, bugüne kadar bayan voleybolunda 13 Avrupa ve 4 dünya şampiyonluğu kupası kazandı. Son iki Avrupa şampiyonluğu, bu sezon VakıfBank’ın Şampiyonlar Ligi’nde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de Challange Kupası’nda kazandığı kupalarla geldi.

-Ülkemizin takım sporlarındaki açık ara en başarılı branşı olan bayan voleybolu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) yaptığı açıklamada bu yıl Avrupa’nın en iyisi oldu.

-Vestel ayrıca, 51 ve 52’nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turları olan TUR 2015 ve 2016’ye sponsor olarak, bisiklet sporuna destek verdi. Bu sene de ekim ayında gerçekleşecek turun sponsoru olmaya devam ediyor.

Ata sporunu geleceğe taşıyacaklar

İstanbul Büyükçekmece’deki Gürman Binicilik Spor Kulübü (GBSK), 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde 1.GBSK-Sistem 9 Binicilik Engel Atlama Yarışmaları’na ev sahipliği yapacak. Gürman Çiftliği’nin 1993’te at pansiyonu ve eğitim merkezi olarak hizmet vermeye başladığını söyleyen Gürman Binicilik Spor Kulübü (GBSK) Başkanı Burak Gürman, “2007 yılından bu yana tesisimizde çok sayıda binici yetiştirmenin gururunu yaşadık. Şimdi ilkini gerçekleştireceğimiz GBSK-Sistem 9 Binicilik Engel Atlama Yarışması’ndan dolayı yeni bir gururun heyecanı içindeyiz” dedi.

Yarışlara ana sponsor

Yarışların ana sponsoru olan Sistem 9’un Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Akın da, teknolojiye yaptıkları yatırımların yanı sıra, sanat ve sportif faaliyetlere yönelik organizasyonları desteklediklerini anlattı. Akın, “Sistem 9 olarak, teknolojinin olağanüstü ilerleyişine karşı, spor ve sanata katkı sağlamayı önemsiyoruz. Bu; insana ve onun emeğine verdiğimiz değerin bir göstergesi. Ata sporumuzu geleceğe taşıyan binicileri, Sistem 9’un ilkesi doğrultusunda desteklemek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

‘Şehrin nabzını kulüpler tutuyor’

HDI Sigorta, Erzurumspor’a forma sponsoru oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 2005 yılında kurulan kulüp, 2. ligde başarılı bir performans sergiliyor. 2016-2017 sezonunda takımın forma sponsorluğunu üstlenecek olan HDI Sigorta ise, 2016 yılından bu yana Türkiye’nin profesyonel ve amatör branşlarında yarışan spor kulüplerine destek veriyor. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şehir kulüplerimiz, şehrin nabzını tutan en önemli oluşumlarından biri. Bu sebeple, tüm liglerde gayret gösteren ekiplerimize destek verilmesi gerekiyor. 2016-2017 sezonunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olarak Erzurumspor’a ve Erzurum’a katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da Türk sporunun yanında olmaya devam edeceğiz.”

Gençler spora doyacak

Spor, kültür-sanat, teknoloji alanlarında onlarca aktivitenin yer aldığı İstanbul Gençlik Festivali, 300 bin genci buluşturdu. 7 Mayıs tarihine kadar sürecek olan Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanı’nda dü zenlenen festiva lde spor tutkunu gençler, Nike sponsorluğunda gerçekleşen birçok aktiviteye katılıyor. Bunlar arasında koşu, futbol, 3x3 basketbol turnuvası, okçuluk, ayak bilardosu ve üniversiteler arası League of Legends Turnuvası final mücadelesi bulunuyor. Festivalde ayrıca Redbull sponsorluğunda Neymar Jr. Five Futbol turnuvası da yer alıyor.

Suya ve toza aldırış etmiyor

Sony’nin suya ve toza dayanıklı yeni WS620 Serisi Walkman’i, suda ve karada yapılacak egzersizlere yönelik üretildi. -5 ila 45 derece arası sıcaklıklarda çalışan ve IP6X standardında toz gibi küçük parçacıklara dayanıklı olan Wa lkman serisi, su geçirmez özelliğe sahip. İster havuzda ister denizde 30 dakika boyunca 2 metreye kadar suyun altında kullanılabilen bu Walkman’in, siyah, mavi, misket limonu sarısı ve beyaz renkleri bulunuyor.


YORUM YAZ